Διαρροή επικίνδυνου χημικού υλικού σε αποθήκη στον Ασπρόπυργο | Pagenews.gr
Pagenews Team 21 Σεπτεμβρίου 2016, 15:16

​Αυτοψία έκανε το πρωί της Τετάρτηε 21 Σεπτεμβρίου 2016, η Επιθεώρηση Νοτίου Ελλάδας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ύστερα από διαρροή εύφλεκτου χημικού υλικού από δεξαμενή, σε εταιρεία αποθήκευσης και διανομής εμπορευμάτων στον Ασπρόπυργο, προκειμένου να διαπιστωθούν οποιεσδήποτε παραβάσεις.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η πλαστική δεξαμενή χωρητικότητας 700 λίτρων, περιείχε φορμαλδεΰδη, όταν κατά τη μεταφορά της με ανυψωτικό περονοφόρο μηχάνημα (clark) έπεσε και έσπασε στο έδαφος, με αποτέλεσμα το εύφλεκτο υγρό χημικό να διαχυθεί. 

Η Διευθύντρια Επιθεώρησης Νοτίου Ελλάδας, κ. Σόνια Ελευθεριάδου και ο Τμηματάρχης, κ. Βασίλης Δαλαμάγκας, ανταποκρίθηκαν άμεσα και μετέβησαν στον Ασπρόπυργο για τη διερεύνηση τυχόν αξιόποινων πράξεων.

Η εταιρεία δραστηριοποιούνταν δίχως προβλεπόμενη άδεια λειτουργίας για επικίνδυνα υλικά όπως η φορμαλδεΰδη και χωρίς απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ενώ στις αποθήκες της βρέθηκαν 20 δεξαμενές με φορμαλδεΰδη χωρίς να τηρούνται οι προβλεπόμενες συνθήκες ασφαλείας. 

Έχουν διαταχθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή της περαιτέρω μόλυνσης του περιβάλλοντος.