Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Στις 6/12 θα συνεχιστεί η δίκη για την “Παγία”

Θεσσαλονίκη: Στις 6/12 θα συνεχιστεί η δίκη για την “Παγία”
Ο κ. Μπουτάρης στην κατάθεση του μίλησε για "βαριά αμέλεια" των εμπλεκόμενων προσώπων στη διαχείριση της "Παγίας".

Με την εξέταση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ξεκίνησε η δίκη για το ταμείο της λεγόμενης “Παγίας Προκαταβολής” του κεντρικού δήμου.

Πρόκειται για τη δεύτερη υπόθεση κακοδιαχείρισης -μετά την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ- που βαραίνει τη διοίκηση του τέως δημάρχου, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου.

Ο κ. Μπουτάρης στην κατάθεση του μίλησε για “βαριά αμέλεια” των εμπλεκόμενων προσώπων στη διαχείριση της “Παγίας”, σχολιάζοντας το γεγονός ότι “λείπουν 1.700 τιμολόγια”, συνδεόμενα με έκτακτες μικρο-δαπάνες που καλύφθηκαν από το συγκεκριμένο ταμείο.

“Αμέλεια στη διαχείριση των δημοτικών πραγμάτων δεν νοείται”, είπε ο ίδιος, κατά το δεύτερο κομμάτι της μαραθώνιας εξέτασής του, η οποία θα συνεχιστεί στις 6 Δεκεμβρίου, με τις ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης. Επανέλαβε δε, ότι “ο δήμαρχος φέρει ευθύνη για όλα”, καθώς “είναι υποχρεωμένος να ενεργήσει διαδικασίες ελέγχου”.

Νωρίτερα, συνήγοροι υπεράσπισης είχαν ζητήσει να μην εξεταστεί ο σημερινός δήμαρχος Θεσσαλονίκης, επειδή δεν είχε καταθέσει κατά την προδικασία, αλλά κι επειδή παρίσταται ως πολιτικώς ενάγων για λογαριασμό του δήμου Θεσσαλονίκης. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ενώπιον του οποίου διεξάγεται η δίκη, ύστερα από διακοπή απέρριψε το συγκεκριμένο αίτημα κι έτσι η κατάθεση του κ. Μπουτάρη συνεχίστηκε κανονικά.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση της “Παγίας”, που αφορά ειδικό ταμείο για την κάλυψη έκτακτων μικροδαπανών του δήμου, με τη ζημιά για το Δημόσιο να προσδιορίζεται σε 1,2 εκατ. ευρώ, κατηγορούνται συνολικά 16 άτομα, ανάμεσά τους ο τέως δήμαρχος Β. Παπαγεωργόπουλος, ο επί των ημερών του γενικός γραμματέας, Μιχάλης Λεμούσιας, τρεις πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών (Αθανάσαρος, Ζορπίδης, Γερογιάννης) και 11 υπάλληλοι οικονομικών υπηρεσιών του δήμου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments