Δημοσκόπηση: 6 στους 10 ζητούν την απόλυση δημοσίων υπαλλήλων | Pagenews.gr
Pagenews Team 5 Δεκεμβρίου 2016, 07:27

Εντύπωση προκαλούν τα ευρήματα δημοσκόπηση της Pro Rate για την «Εφημερίδα των Συντακτών» που δημοσιεύεται τη Δευτέρα, καθώς το 63% των ερωτηθέντων απαντά πως θα είναι θετικό στην απόλυση δημοσίων υπαλλήλων μετά από αξιολόγηση,  με μόνο το 18% να εκφράζει διαφορετική άποψη.

Στην ίδια δημοσκόπηση το 46% διαφωνεί πλήρως ή μάλλον διαφωνεί με τον χωρισμό εκκλησίας-κράτους ενώ ένα 38% συμφωνεί πλήρως ή μάλλον συμφωνεί. Ούτε συμφωνεί ούτε διαφωνεί το 14%, ενώ το 2% «Δεν ξέρει/δεν απαντά».

Στην έρευνα τέθηκε και το ερώτημα αν οι μισθοί των κληρικών θα πρέπει να καταβάλλονται από το κράτος με το 42% να εκφράζει τη συμφωνία του, το 40% τη διαφωνία του, το 12% να απαντά «ούτε συμφωνώ, ούτε διαφωνώ» ενώ το 6% δηλώνει «Δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Το 61% τάσσεται, επίσης, υπέρ της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων, πρόταση με την οποία διαφωνεί το 25%. Ούτε συμφωνώ, ούτε απαντώ, λέει το 11% και το 3% «Δεν ξέρει/δεν απαντά».

Στο ερώτημα, τέλος, εάν πρέπει να είναι χαμηλότερη η φορολογία των επιχειρήσεων, το 81% απαντά «ναι» και «όχι» μόνο το 8%. 

TAGS: