Ελλάδα

Δημοσκόπηση: 6 στους 10 ζητούν την απόλυση δημοσίων υπαλλήλων

Δημοσκόπηση: 6 στους 10 ζητούν την απόλυση δημοσίων υπαλλήλων
Πάνω από 61% τάσσονται υπέρ τη δημιουργίας ιδιωτικών πανεπιστημίων, σύμφωνα με την έρευνα.

Εντύπωση προκαλούν τα ευρήματα δημοσκόπηση της Pro Rate για την “Εφημερίδα των Συντακτών” που δημοσιεύεται τη Δευτέρα, καθώς το 63% των ερωτηθέντων απαντά πως θα είναι θετικό στην απόλυση δημοσίων υπαλλήλων μετά από αξιολόγηση,  με μόνο το 18% να εκφράζει διαφορετική άποψη.

Στην ίδια δημοσκόπηση το 46% διαφωνεί πλήρως ή μάλλον διαφωνεί με τον χωρισμό εκκλησίας-κράτους ενώ ένα 38% συμφωνεί πλήρως ή μάλλον συμφωνεί. Ούτε συμφωνεί ούτε διαφωνεί το 14%, ενώ το 2% “Δεν ξέρει/δεν απαντά”.

Στην έρευνα τέθηκε και το ερώτημα αν οι μισθοί των κληρικών θα πρέπει να καταβάλλονται από το κράτος με το 42% να εκφράζει τη συμφωνία του, το 40% τη διαφωνία του, το 12% να απαντά “ούτε συμφωνώ, ούτε διαφωνώ” ενώ το 6% δηλώνει “Δεν ξέρω/δεν απαντώ”.

Το 61% τάσσεται, επίσης, υπέρ της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων, πρόταση με την οποία διαφωνεί το 25%. Ούτε συμφωνώ, ούτε απαντώ, λέει το 11% και το 3% “Δεν ξέρει/δεν απαντά”.

Στο ερώτημα, τέλος, εάν πρέπει να είναι χαμηλότερη η φορολογία των επιχειρήσεων, το 81% απαντά “ναι” και “όχι” μόνο το 8%. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments