Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ για τα εργασιακά | Pagenews.gr
Pagenews Team 8 Δεκεμβρίου 2016, 13:40

Επίθεση στη ΝΔ για τα εργασιακά, εξαπολύει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κουμουνδούρου κατηγορεί την ΝΔ ότι «υλοποίησε ως κυβέρνηση τις πιο σκληρές αντεργατικές πολιτικές. Θεώρησε, και συνεχίζει να θεωρεί, τα δικαιώματα των εργαζομένων “εμπόδιο” στην ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου. Ο πρόεδρός της, Κ. Μητσοτάκης, δεν ντράπηκε να χαρακτηρίσει “ιδεοληψία” την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων».

Σύμφωνα με την προσέγγιση του κυβερνώντος κόμματος, «το πρόβλημα της ΝΔ δεν είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν το δικό τους ηχηρό μήνυμα για την επαναρύθμιση της αγοράς εργασίας, αλλά ότι η κυβέρνηση παλεύει να ξαναχτίσει αυτά που γκρέμισαν οι ίδιοι, παρέα με το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου».

Κλείνοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζει και το περιστατικό που σημειώθηκε στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ: Καλεί, έτσι, τον πρόεδρο της ΝΔ, «αντί, λοιπόν, να ασχολείται με την απεργία, να ασχοληθεί καλύτερα με τους πλαστογράφους και καλπονοθευτές που έχει στο κόμμα του, τα συνδικαλιστικά στελέχη της ΝΔ, όπως ο κ. Σπανάκης. Αυτή είναι η αντίληψή του, εξάλλου, για το εργατικό κίνημα», καταλήγει η ανακοίνωση.

TAGS: