Διεθνή

Λαγκάρντ: Η ανισότητα επιβραδύνει την ανάπτυξη

Λαγκάρντ: Η ανισότητα επιβραδύνει την ανάπτυξη
Η Λαγκάρντ σημειώνει ακόμα πως παρά τις πολιτικές αναταράξεις, το 2016 ήταν μια σχετικά ήρεμη χρονιά σε οικονομικούς όρους.

Η ανισότητα παραμένει ένα τεράστιο πρόβλημα που περιορίζει την παγκόσμια ανάπτυξη και πρέπει να αντιμετωπιστεί από τις κυβερνήσεις, υποστηρίζει σε άρθρο της στη Handelsblatt, η Κριστίν Λαγκάρντ.

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σημειώνει πως η επανεκκίνηση της ανάπτυξης απαιτεί στήριξη από τη δημοσιονομική πολιτική στις χώρες που μπορούν να το αντέξουν, παράλληλα με την εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Η κα. Λαγκάρντ σημειώνει ακόμα πως παρά τις πολιτικές αναταράξεις, το 2016 ήταν μια σχετικά ήρεμη χρονιά σε οικονομικούς όρους.

«Η παγκόσμια οικονομία συνέχισε την αργή της ανάκαμψη, με την οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη και στις αναδυόμενες αγορές να βελτιώνεται σταδιακά» γράφει η επικεφαλής του ΔΝΤ.

«Ακόμα και οι οικονομίες χαμηλού εισοδήματος που έχουν δυσκολευτεί να προσαρμοστούν στην πτώση των τιμών των εμπορευμάτων, μπορεί να δεχθούν μια μικρή ώθηση» προσθέτει.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments