Διεθνή

Μπ. Ομπάμα: Ο άνθρωπος που θαυμάζουν περισσότερο οι Αμερικανοί

Μπ. Ομπάμα: Ο άνθρωπος που θαυμάζουν περισσότερο οι Αμερικανοί
Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, αποτελεί για ένατη συνεχόμενη χρονιά τον άνδρα τον οποίο θαυμάζουν περισσότερο οι Αμερικανοί.

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα αποτελεί για ένατη συνεχόμενη χρονιά τον άνδρα τον οποίο θαυμάζουν περισσότερο οι Αμερικανοί, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον διάδοχό του στην προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Gallup.

Πάντως, φέτος η διαφορά του κ. Ομπάμα με τον δεύτερο μειώθηκε περισσότερο από ποτέ, με τον απερχόμενο πρόεδρο να συγκεντρώνει ποσοστό 22%, έναντι 15% του κ. Τραμπ, ο οποίος τριπλασίασε τα ποσοστά του σε σύγκριση με την περσινή χρονιά.

Τρίτος στη σχετική κατάταξη είναι ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος περιλαμβάνεται στην πρώτη τριάδα τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Ακολούθησαν ο υποψήφιος στις προκριματικές εκλογές του Δημοκρατικού Κόμματος Μπέρνι Σάντερς και ο ευαγγελιστής πάστορας και τηλεοπτικός ιεροκήρυκας Μπίλι Γκράχαμ, ο οποίος συγκαταλέγεται στην πρώτη δεκάδα για 60ή φορά.

Στις ετήσιες δημοσκοπήσεις που διεξάγονται επί 70 χρόνια, ο εν ενεργεία πρόεδρος έχει αναδειχθεί πρώτος 58 φορές. Ωστόσο το 2008, ο εκλεγμένος πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε επικρατήσει του προέδρου Τζορτζ Μπους του νεότερου.

Στις γυναίκες, η Χίλαρι Κλίντον αναδείχθηκε πρώτη (12%) για 15η συνεχή φορά και 21η φορά συνολικά. Η πρώτη κυρία Μισέλ Ομπάμα καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση (8%) και ακολουθεί η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ και οι παρουσιάστριες Όπρα Γουίνφρεϊ και Έλεν ντε Τζενέρις.

Η έρευνα διεξήχθη από 7 έως 11 Δεκεμβρίου σε δείγμα 1.028 ερωτηθέντων ηλικίας άνω των 18 ετών σε όλες τις αμερικανικές πολιτείες και την ομοσπονδιακή πρωτεύουσα Ουάσινγκτον.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments