Ελλάδα

Σχέδιο grexit το καλοκαίρι του ’15, αποκρύπτει η Κομισιόν

Σχέδιο grexit το καλοκαίρι του ’15, αποκρύπτει η Κομισιόν
Διαμαντοπούλου σε Κομισιόν: Δώστε στο σχέδιο Grexit του '15.nΜοσκοβισί: Κάτι τέτοιο θα έβλαπτε το δημόσιο συμφέρον.

Την ύπαρξη πλάνου για εξόδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη αναγκάζεται να παραδεχθεί ο Πιερ Μοσκοβισί, επίτροπος σε θέματα οικονομικών της Ε.Ε. Στην αιτιολογία άρνησης του Μοσκοβισί να αποκαλύψει το περιεχόμενο του, όπως ζήτησε η Άννα Διαμαντοπούλου, επικαλείται λόγους δημοσίου συμφέροντος. «Το αίτημα σας περισσότερο μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, παρά να βοηθήσει», είναι η απάντηση του Ευρωπαίου Επιτρόπου.

Το μεγάλο αυτό θέμα που αναδεικνύει, σήμερα, η εφημερίδα ”Καθημερινή”, δείχνει με τον πιο εύγλωτο τρόπο, πόσο οριακή ήταν η κατάσταση το καλοκαίρι του ’15, για την χώρα.

Στην επιστολή του προς την Αννα Διαμαντοπούλου ο Ευρωπαίος Επίτροπος παραδέχεται ότι υπάρχει αυτό, αλλά αρνείται να το δημοσιοποιήσει, υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα έθετε σε κίνδυνο την οικονομική σταθερότητα στην Ελλάδα και θα προκαλούσε κλυδωνισμούς στην Ευρωζώνη.

«Για εμάς το δημόσιο συμφέρον υπηρετείται καλύτερα όταν οι πολίτες γνωρίζουν όλη την αλήθεια για τα θέματα που αφορούν το μέλλον τους», δήλωσε η κ. Διαμαντοπούλου στην εφημερίδα, σχολιάζοντας την απάντηση Μοσκοβισί.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments