Τσίπρας και Καμίνης ανακοινώνουν νέο γήπεδο του ΠΑΟ στου Γουδή (pics) | Pagenews.gr
Pagenews Team 16 Μαρτίου 2017, 07:39 16 Μαρτίου 2017, 7:39

Σημαντικές και άμεσες εξελίξεις αναμένονται στο θέμα του νέου γηπέδου που θέλει να χτίσει ο Παναθηναϊκός, με την επιλογή της ανακατασκευής της Λεωφόρου να φαίνεται πως μένει στο συρτάρι και επανέρχεται δυναμικά το ενδεχόμενο καινούργιας έδρας στου Γουδή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Goal News», Τσίπρας και Καμίνης θα έχουν το απόγευμα συνάντηση από την οποία θα ανακοινωθεί η έναρξη του σχεδίου ολοκληρωμένης αστικής παρέμβασης, η οποία και θα περιλαμβάνει το γκρέμισμα της Λεωφόρου και νέο γήπεδο για τον Παναθηναϊκό στου Γουδή.

Η συγκεκριμένη περιοχή ήταν μία από τις προτεινόμενες λύσεις στον Παναθηναϊκό το 2004 από τον τότε υπουργό ΥΠΕΧΩΔΕ, Γιώργο Σουφλιά, (σ.σ. η δεύτερη ήταν το Ελληνικό) και αφορούσε την κατασκευή γηπέδου 32.000 θέσεων σε δύο πιθανές περιοχές: H πρώτη βρισκόταν από την πλευρά των στρατιωτικών νοσοκομείων και η δεύτερη ακριβώς απέναντι, δίπλα από το γήπεδο μπάντμιντον.

Από την κυβέρνηση, λοιπόν, έχει συζητηθεί διεξοδικά το θέμα με όλες τις παραμέτρους και η έκταση που θα δοθεί στον Παναθηναϊκό είναι εκείνη που βρίσκεται πίσω από το νοσοκομείο της Αεροπορίας. Το σχέδιο περιλαμβάνει την κατεδάφιση της Λεωφόρου, εφόσον κατασκευαστεί το νέο γήπεδο ενώ μετά την κατεδάφιση του «Απόστολος Νικολαϊδης» θα υπάρξει ένας ενιαίος χώρος πρασίνου από τον Λυκαβηττό μέχρι και τα προσφυγικά.

Αυτός είναι ο χώρος που θα δοθεί στον ΠαναθηναϊκόΕτικέτες: