«Όταν πιω, δεν οδηγώ» – Η Τροχαία Χανίων μοίρασε αλκοολόμετρα | Pagenews.gr
Pagenews Team 15 Απριλίου 2017, 11:57

«Όταν πιω, δεν οδηγώ». Αυτό είναι το μήνυμα που θέλει να περάσει η Τροχαία στα Χανιά, μοιράζοντας σε οδηγούς 400 αλκοολόμετρα μιας χρήσης και φυλλάδια με οδηγίες για τους βασικούς κανόνες οδικής συμπεριφοράς.


Τα αλκοολόμετρα, είναι προσφορά του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Κρήτης και Δωδεκανήσων, και μοιράστηκαν στο κέντρο της πόλης των Χανίων και στον κόμβο Κλαδισου με την προτροπή προς τους οδηγούς να τα χρησιμοποιήσουν μετά τη βραδινή τους έξοδο ώστε να ελέγξουν από μόνοι τους αν είναι σε θέση να οδηγήσουν με ασφάλεια.


Όπως ανέφερε, ο διοικητής τροχαίας Χανιών Γιάννη Βλαχάκη, «είναι μια κίνηση συμβολική αλλά και ουσιαστική, που δίνει την δυνατότητα σε κάθε οδηγό να διαπιστώσει αν βρίσκεται υπό την επήρεια αλκοόλ και είναι σε θέση να οδηγήσει».


Σύμφωνα με τον ίδιο από σήμερα, Μ. Σάββατο μέχρι και την Τετάρτη του Πάσχα οι έλεγχοι της τροχαίας θα είναι εντατικοί με το βάρος να δίνεται σε παραβάσεις όπως η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, η υπερβολική ταχύτητα και οι αντικανονικές προσπεράσεις.

TAGS: