Γαλλία: Περίπου το 35% των ψηφοφόρων του Μελανσόν θα ψηφίσουν Μακρόν | Pagenews.gr
Pagenews Team 2 Μαΐου 2017, 16:13

Περίπου το 35% των ψηφοφόρων του Ζαν-Λικ Μελανσόν, ο οποίος δεν κατάφερε να βρεθεί στο δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών αναμένεται να ψηφίσουν τον Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας έρευνας που διεξήχθη μέσω Διαδικτύου.

Μεταξύ των περίπου 243.000 προσώπων που είχαν εγγραφεί στην πλατφόρμα του κινήματός του, της «Ανυπότακτης Γαλλίας» και ψήφισαν στην ανεπίσημη αυτή έρευνα, το 36% επέλεξε λευκό ή άκυρο και το 29% την αποχή. Η επιλογή της ψήφου υπέρ της Μαρίν Λεπέν, της υποψήφιας της άκρας δεξιάς, δεν δινόταν σε αυτή τη δημοσκόπηση. Τον Μακρόν απάντησε ότι θα ψηφίσει ένα 34,8%.

Οι δημοσκοπήσεις φέρουν τον Μακρόν να κερδίζει τη Λεπέν στον δεύτερο γύρο των εκλογών την Κυριακή συγκεντρώνοντας το 60% των ψήφων.

Αλλά για να το επιτύχει αυτό, εκτιμάται ότι ο πρώην τραπεζίτης θα χρειαστεί να συγκεντρώσει τουλάχιστον το 20% των ψήφων του Μελανσόν.

Συνολικά, περίπου 7 εκατομμύρια Γάλλοι ψήφισαν τον Μελανσόν στον πρώτο γύρο.

Ο ίδιος ο Μελανσόν έχει καταστήσει σαφές ότι φυσικά δεν πρόκειται να ψηφίσει τη Λεπέν, ούτε περιμένει κανένας από τους υποστηρικτές του να την ψηφίσουν.

TAGS: