Πολιτική

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Θα τα πούμε στη Βουλή – Ο λαός πρέπει να μάθει όλη την αλήθεια (vid)

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Θα τα πούμε στη Βουλή – Ο λαός πρέπει να μάθει όλη την αλήθεια (vid)
Περίπου μισή ώρα διήρκησε η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στο Μέγαρο Μαξίμου έφτασε λίγο πριν από τις 14.00 το μεσημέρι της Τρίτης ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Η συνάντησή τους διήρκησε περίπου μισή ώρα και ο Αλέξης Τσιπρας υποδεχόμενος τον κ. Μητσοτάκη, είπε πως αποτελεί θεσμική του υποχρέωση να ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς για τα εθνικά θέματα, παρά τις οποίες διαφωνίες υπάρχουν. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι είναι πάντα στη διάθεση της κυβέρνησης. Επίσης, ο πρωθυπουργός ζήτησε να ενημερωθεί για την εξέλιξη της πορείας της υγείας της Ντόρας Μπακογιάννη.

Στον διάλογο μπροστά στις κάμερες ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι τα περί της οικονομίας θα συζητηθούν στη Βουλή: «Να τα πούμε κατ’ ιδίαν, αλλά θα έχουμε την ευκαιρία να τα συζητήσουμε και στη Βουλή. Ο λαός πρέπει να μάθει όλη την αλήθεια για το τι ακριβώς έγινε. Για το θέμα του Κυπριακού είμαι πάντα στη διάθεση της κυβέρνησης για οποιαδήποτε πρόσθετη ενημέρωση».

Ο πρωθυπουργός σχολίασε ότι «είναι καλό να συζητούνται κάποια πράγματα κατ’ ιδίαν, ειδικά ευαίσθητα θέματα όπως αυτά της διαπραγμάτευσης, αν και ζούμε στην εποχή της επικοινωνίας και όλα μεταδίδονται με μεγάλη ταχύτητα. Παρόλα αυτά οι σκέψεις και οι στρατηγικές της διαπραγμάτευσης πρέπει να περιφρουρούνται».

Με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρωθυπουργός έκλεισε τον κύκλο επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς, τους οποίους ενημέρωσε  για τις αποφάσεις του Eurogroup και τις εξελίξεις στο Κυπριακό ένόψει της διάσκεψης στην Ελβετία. 

Κύκλοι του Μαξίμου, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης τόνιζαν ότι το τετ α τετ έγινε σε καλό και ήπιο κλίμα και ότι ο πρωθυπουργός μετέφερε στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης την άποψη ότι είναι θεμιτή η πολιτική αντιπαράθεση, αρκεί να μη στέλνει λάθος σήμα στις αγορές.

Κατά πληροφορίες ο πρωθυπουργός,απευθυνόμενος στον Κυριάκο μητσοτάκη τόνισε: «Είναι θεμιτή η πολιτική αντιπαράθεση και η άσκηση κριτικής , ωστόσο, ο στόχος της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και η έξοδος στις αγορές ειναι εθνικός στόχος και δεν πρέπει να εκπέμπεται αρνητικό μήνυμα για τη χώρα που να στέλνει λάθος σήμα στις αγορές».

Οι ίδιες πηγές, σχολιάζουν πως ο κ. Τσίπρας του εξέφρασε την άποψη ότι και η αναπτυξιακή τράπεζα πρέπει να μείνει εκτός πολιτικής αντιπαράθεσης, σε μια προσπάθεια προφανώς, να επιδιώξει πλατιά και διακομματική συναίνεση και ως προς τη διοίκηση της τράπεζας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments