Ελλάδα

Τραγωδία στον Σχινιά: Κατέπεσε ψεκαστικό ελικόπτερο – Δύο νεκροί (pics)

Τραγωδία στον Σχινιά: Κατέπεσε ψεκαστικό ελικόπτερο – Δύο νεκροί (pics)
Τρεις οι επιβαίνοντες. Σώος ένας φοιτητής, ο οποίος είχε ζητήσει από τον χειριστή να τον κάνει μία βόλτα για να δει τη διαδικασία. Νεκροί ο χειριστής και ο υπάλληλος ασφαλείας του υγροβιότοπου. Το περιστατικό σημειώθηκε εκτός υπηρεσίας. Οι πρώτες εικόνες από το σημείο της συντριβής.

Τραγωδία σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στην περιοχή του υγροβιότοπου στο Σχινιά Αττικής, όταν λίγο μετά τις 09.30 κατέπεσε ψεκαστικό ελικόπτερο με τρεις επιβαίνοντες, εκ των οποίων οι δύο ανασύρθηκαν νεκροί.

Το ελικόπτερο έπεσε σε βαλτώδη περιοχή και ο ένας από τους τρεις επιβαίνοντες κατάφερε να απεγκλωβιστεί με τη βοήθεια κατοίκων της περιοχής, ενώ οι άλλοι δύο ανασύρθηκαν από τις ομάδες διάσωσης χωρίς τις αισθήσεις τους και λίγο μετά διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Εικόνα από τη συντριβή, από την κρατική τηλεόραση.

Νεκροί ανασύρθηκαν οι χειριστής του ελικοπτέρου και ο φύλακας στην περιοχή του Σχινιά. Οι σοροί των δύο άτυχων ανδρών ανασύρθηκαν λίγο μετά τις 10.00 από τους πυροσβέστες και με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ.

Ο τρίτος επιβάτης, είναι τραυματισμένος, αλλά εκτός κινδύνου. Πρόκειται για έναν φοιτητή που έκανε την πρακτική του, και ο οποίος απεγκλωβίστηκε από τα συντρίμμια του ελικοπτέρου πριν φτάσει η πυροσβεστική στο σημείο της πτώσης και με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε επίσης στο ΚΑΤ.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Πέτρος Φιλίππου μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε ότι όταν τελείωσε ο αεροψεκασμός ο χειριστής πήρε μαζί του στο ελικόπτερο τους δύο πολίτες για να πετάξουν πάνω από την περιοχή. Το ελικόπτερο όμως χτύπησε σε σύρματα και κατέπεσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο χειριστής ήταν συνταξιούχος πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας, ηλικίας γύρω στα 55.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ειδοποιήθηκε για το συμβάν στις 9:48 το πρωί. Στο σημείο μετέβησαν άμεσα δυνάμεις της Πυροσβεστικής με εννιά οχήματα με 27 άνδρες καθώς και ελικόπτερο του Ναυτικού και έναν δύτη, έπειτα από αίτημα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης.

Οι πρώτες εικόνες της συντριβής, όπως τις μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments