Γιώργος Λιάγκας: Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση με τις 550.000 ευρώ | Pagenews.gr
Pagenews Team 19 Ιουλίου 2017, 13:39 19 Ιουλίου 2017, 13:39

Σε βάρος του χρηματιστή και των ιθυνόντων της εταιρείας ασκήθηκαν διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα, ενώ αναμένεται το βούλευμα για παραπομπή τους ή μη σε δίκη. Για το λόγο αυτό, το Πρωτοδικείο της Αθήνας, που θα εκδίκαζε το αστικό μέρος της υπόθεσης, ανέβαλε με την 2467/2017 απόφασή του την ετυμηγορία έως την ολοκλήρωση της ποινικής διαδικασίας.

«Εφόσον ασκήθηκαν διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, αυτό είναι μια θετική εξέλιξη για την αντιδικία του κ. Λιάγκα. Το αστικό δικαστήριο θα περιμένει την έκβαση του ποινικού σκέλους της υπόθεσης και στη συνέχεια θα συζητήσει ξανά το αστικό σκέλος», εξηγεί στην εφημερίδα «Espresso» ο συνήγορος του Γιώργου Λιάγκα, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Ο παρουσιαστής βρισκόταν εν αναμονή της απόφασης, αφού η υπόθεση είχε συζητηθεί στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας στις 2 Δεκεμβρίου 2016, εν μέσω εντάσεων. «Είναι ντροπή! Μου έχουν φάει όλα τα λεφτά!», είχε καταγγείλει για τα 550.000 ευρώ που… έκαναν φτερά!

Στο πλευρό του Γιώργου Λιάγκα στάθηκε στενός του φίλος, που κατέθεσε ως μάρτυρας και περιέγραψε τη γνωριμία του παρουσιαστή με τον 21χρονο τότε χρηματιστή και τους λόγους που τον εμπιστεύτηκε.

«Το 2007 γνωρίζει τον χρηματιστή στη Λάρισα, όπου κατέβαινε υποψήφιος στις εκλογές. Λίγο καιρό αργότερα, ο νεαρός μετακόμισε στην Αθήνα. Η σχέση του με τον Λιάγκα ήταν φιλική και του είπε ότι έπιασε δουλειά στη συγκεκριμένη χρηματιστηριακή. Του είπε ότι "αν έχεις λεφτά, δώσ’ τα σε μένα να τα επενδύσω". Ο Λιάγκας ήξερε και τον ιδιοκτήτη, γιατί ήταν από τη Βουλιαγμένη. Τον ρώτησε αν είναι στην εταιρεία και ο ιδιοκτήτης τον σύστησε ως ανερχόμενο αστέρι», κατέθεσε ο μάρτυρας.

Το χρονικό

Ήταν λίγο πριν από το γάμο του, το 2010, όταν ο Γιώργος Λιάγκας ζήτησε περίπου 330.000 ευρώ και τα πήρε, οπότε έμεινε ήσυχος πως όλα πήγαιναν καλά. Ωστόσο, τρία χρόνια αργότερα και ενώ βρισκόταν στην Τήνο, λίγο πριν από τον Δεκαπενταύγουστο του 2013, αποκαλύφθηκε ότι τα υπόλοιπα χρήματά του είχαν εξαφανιστεί.

«Είχε τηλεφωνική επικοινωνία με στέλεχος από την εταιρία, που του είπε ότι "χαθήκαμε τελείως απ’ όταν έφυγες από την εταιρία". Έδωσα στον Γιώργο υπογλώσσιο εκείνη τη στιγμή, γιατί είναι εμφραγματίας. Πήρε κατευθείαν τον ιδιοκτήτη της χρηματιστηριακής να τον ρωτήσει τι έχει γίνει. Εκείνος τον κάλεσε πέντε λεπτά αργότερα και του είπε πως ο λογαριασμός του είναι μηδενικός από το 2011», περιέγραψε ο φίλος του παρουσιαστή.

«Αυτή η ιστορία δείχνει πόσο βλάκας είμαι που τους εμπιστεύτηκα», αναφώνησε εκείνη τη στιγμή ο παρουσιαστής. Σημειώνεται ότι η εταιρία, από την πλευρά της, ισχυρίζεται πως ο συγκεκριμένος χρηματιστής δεν υπήρξε ποτέ υπάλληλός της.