Αθλητισμός

Αυτή η ΑΕΚ κάνει… κλικ

Αυτή η ΑΕΚ κάνει… κλικ
Αρκετά έτοιμη για την εποχή και με πολλές λύσεις η ομάδα του Μανόλο, αδικείται απο το 1-1 με την Γάνδη.

Θετικό βαθμό παίρνει η ΑΕΚ στο πιο δύσκολο «τεστ» προετοιμασίας, λίγες ημέρες πριν τις μεγάλες μάχες με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για τα προκριματικά του Champions League! Η Ένωση, ήρθε ισόπαλη 1-1 στο ΟΑΚΑ με την Γάνδη, μια ομάδα ταχύτατη και εξαιρετικά «δεμένη», που η αλήθεια είναι πως έβαλε προβλήματα στην «κιτρινόμαυρη» άμυνα. Παρ’ όλα αυτά, το γκολ των Βέλγων ήταν δώρο του Τσιγκρίνσκι και σαφέστατα αν οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ ήταν λίγο πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια θα μπορούσαν να πάρουν τη νίκη με τις ευκαιρίες που χάθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο από τους Γιακουμάκη-Αλμέιδα, με τον Πορτογάλο -μάλιστα- να αποθεώνεται από τον κόσμο για το πάθος του.

Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ είχε δοκάρι με τον Μπακάκη, ο οποίος σε πολλές περιπτώσεις συνεργάστηκε άψογα με τον Λάζαρο, και βρέθηκε να… κυνηγά στο σκορ από ένα τραγικό λάθος στην άμυνα. Στην επανάληψη η ΑΕΚ ήταν σαφώς πιο παραγωγική, ισοφάρισε με τον Μάνταλο στο 74′ και με τους Γιακουμάκη-Αλμέιδα να βρίσκονται εξαιρετικά θα μπορούσε να γυρίσει… τούμπα το ματς απειλώντας σε πολλές περιπτώσεις. 

Οι πολλές αλλαγές – δοκιμές του Μανόλο Χιμένεθ, δε, που έκαναν σαφώς πιο επιθετική την ΑΕΚ, επιβεβαίωσαν την πληθώρα επιλογών που έχει στα χέρια του ο κόουτς, ο οποίος πλέον πονοκεφαλιάζει -θετικά- για την αρχική ενδεκάδα εν όψει ΤΣΣΚΑ.

Η ισορροπία, το δοκάρι του Μπακάκη και γκολ-δώρο

Με 4-4-1-1 και τον Κλωναρίδη πίσω από τον Λιβάγια ξεκίνησε η ΑΕΚ, ένα σύστημα -πάντως- που όταν η ομάδα αμυνόταν γυρνούσε πολλές φορές σε 4-1-4-1 και ο Βίκτωρας βοηθούσε στην μεσαία γραμμή. Η Ένωση, αντιμετώπισε κάποια προβλήματα αμυντικά απέναντι στους ταχύτατους Βέλγους, οι οποίοι στο πρέσινγκ που δέχονταν «απαντούσαν» με δική τους πίεση. 

Το ματς εξαιτίας των πολλών διακοπών, λόγω σκληρών μαρκαρισμάτων εκατέρωθεν, δεν κατάφερε ποτέ να πάρει γρήγορο ρυθμό, με την ΑΕΚ πάντως να έχει τα καλά της διαστήματα-ξεσπάσματα επιθετικά, κυρίως από την δεξιά πλευρά με τους Λάζαρο-Μπακάκη. Ο τελευταίος μάλιστα, είχε τη σπουδαιότερη φάση του πρώτου μέρους για την Ένωση, όταν στο 35’ βγήκε ταχύτατα από δεξιά, πάτησε περιοχή αλλά στο σουτ που επιχείρησε η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Δύο λεπτά αργότερα ήρθε το τραγικό λάθος του Τσιγκρίνσκι και το γκολ-δώρο, όταν ο Ουκρανός γύρισε χωρίς να βλέπει λανθασμένα στον Ανέστη, ο Σιλά πάσαρε στον Αντριγιάσεβιτς κι αυτός σε κενή εστία έκανε το 0-1. 

Οι Βέλγοι, με όπλο τους την πίεση και την ταχύτητα στην επίθεση δημιουργούσαν ρήγματα σε άλλες δύο-τρεις περιπτώσεις, αλλά ο κορυφαίος της «κιτρινόμαυρης» άμυνας Όγκνιεν Βράνιες με καίριες επεμβάσεις ήταν καθοριστικός. Επιθετικά, η ΑΕΚ έχασε τη σπουδαιότερη ευκαιρία της με το δοκάρι του Μπακάκη, ενώ οι περισσότερες φάσεις που έβγαλε είχαν κοινό αποδέκτη την δεξιά μεριά και τις συνεργασίες Μπακάκη-Χριστοδουλόπουλου. Κατά τ΄ άλλα, κάποιες επιθετικές πρωτοβουλίες από αριστερά του Μάνταλου και του Λόπες έμειναν ημιτελείς, ενώ και ο Λιβάγια δεν μπόρεσε να γίνει απειλητικός για την βελγική άμυνα χωρίς όμως να τροφοδοτηθεί επαρκώς…

Ισοφάριση με Μάνταλο και ευκαιρίες για ολική… ανατροπή!

Το δεύτερο ημίχρονο είναι μια… άλλη ιστορία σε σχέση με το πρώτο. Ο Μανόλο Χιμένεθ επέλεξε να προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές, οι οποίες με τα θετικά αποτελέσματα που είχαν επιβεβαίωσαν το «βάθος» πάγκου και τις πολλές επιλογές που έχει ο κόουτς στα χέρια του. Η ΑΕΚ, στην επανάληψη βρήκε περισσότερες λύσεις επιθετικά, ενώ η αλλαγή του συστήματος σε 4-4-2 και το επιθετικό δίδυμο των Γιακουμάκη – Αλμέιδα δημιούργησε ένα σωρό προβλήματα στην βελγική άμυνα. 

Η είσοδος, δε, του Αϊντάρεβιτς που έφερε σωστές μεταβιβάσεις και ηρεμία συμμάζεψε τα πράγματα στην μεσαία γραμμή, ενώ η παρουσία του Τσόσιτς στην άμυνα ήταν επιβλητική. Χαρακτηριστική φάση της κλάσης του Σέρβου αμυντικού εκείνη στο 88’, όπου κουβαλά υπέροχα την μπάλα και δεν βρίσκει για ελάχιστα με κάθετη πάσα τον Γιακουμάκη… Η σαφώς πιο επιθετική ΑΕΚ του δευτέρου μέρους ισοφάρισε στο 74’ με όμορφο κατέβασμα και σουτ του Μάνταλου από κοντά, ενώ ακολούθησε το μπαράζ χαμένων ευκαιριών από Αλμέιδα-Γιακουμάκη και Τρίστασον! Ο Ούγκο Αλμέιδα μάλιστα γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο της Ένωσης, για το μεγάλο πάθος και την θέληση που έβγαλε κυνηγώντας κάθε μπάλα. 

Η κλάση του Πορτογάλου είναι αδιαμφησβήτητη φυσικά και μπορεί να προσφέρει στην ομάδα διαστήματα άκρως ποιοτικά με τα στοιχεία που έχει. Το τελικό 1-1 στο ΟΑΚΑ, στο τελευταίο τεστ πριν την ΤΣΣΚΑ, ενδεχομένως να αδικεί την ΑΕΚ βάσει ευκαιριών που χάθηκαν, ωστόσο το σημαντικό είναι πως ο Μανόλο δοκίμασε όσα ήθελε και έβγαλε τα συμπεράσματα του. Και πλέον, έχει τον θετικό πονοκέφαλο να επιλέξει τους κατάλληλους έντεκα εν όψει Ρώσων, όπου εκεί η ΑΕΚ πρέπει να πάει 100% συγκεντρωμένη και έτοιμη!

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης (57’ Γκάλο), Βράνιες (57’ Τσόσιτς), Τσιγκρίνσκι (84’ Τζανετόπουλος), Λόπες (57’ Βινίσιους), Σιμόες (57’ Τσόσιτς), Γιόχανσον, Μάνταλος (74’ Πατίτο), Χριστοδουλόπουλος (75’ Αλμέιδα), Κλωναρίδης (40’ λ.τρ. Τρίστασον), Λιβάγια (46’ Γιακουμάκης).

ΓΑΝΔΗ: Κάλινιτς, Φερστρέτ, Μίτροβιτς, Ζιζό, Ασαρέ, Μαρκ, Ντεζέγκερε, Σίμον, Μιλίσεβιτς, Σιλά, Αντριγιάσεβιτς.

ΣYNOΛIKA EIΣITHPIA 5.204 – MEIKTEΣ EIΣΠPAΞEIΣ 44.010 EYPΩ

Πηγή: aek365.com

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments