Ολοκληρώνονται οι εργασίες στην Ιόνια Οδό | Pagenews.gr
Pagenews Team 20 Ιουλίου 2017, 06:00 20 Ιουλίου 2017, 6:00

Στην τελική ευθεία μπαίνει η ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού καθώς στις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται και το τμήμα Αμφιλοχία – Άρτα, ενώ έως τα τέλη Ιουλίου – αρχές Αυγούστου παραδοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα Πέρδικα Ιωαννίνων – Εγνατία.

Με την πλήρη ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου, η διάρκεια του ταξιδιού θα μειωθεί σε μόλις 1 ώρα και 30 λεπτά. Ήδη, η απόσταση από το Αντίρριο έως την Αμφιλοχία μειώθηκε στα 50 περίπου λεπτά, αντί 1 ώρας και 35 λεπτών, μέσω της υφιστάμενης εθνικής οδού.

Σημειώνεται ότι στο τμήμα από Αμφιλοχία – Σελλάδες Άρτας υπολείπεται η παράδοση 27 χλμ., λόγω καθυστέρησης στην παράδοση της γης στην περιοχή του Κρίκελλου. Το τμήμα αναμένεται να παραδοθεί τις επόμενες ημέρες. Σε ότι αφορά το τελευταίο κομμάτι του αυτοκινητόδρομου “Πέρδικα Ιωαννίνων – Εγνατία”, μήκους 14 χιλιομέτρων, η παράδοσή του υπολογίζεται τέλη Ιουλίου – αρχές Αυγούστου. Το έργο έχει καθυστερήσει, λόγω απαλλοτριώσεων στην περιοχή του Αβγού.

Λόγω της επικείμενης παράδοσης των τμημάτων, έχουν τεθεί σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από τις 19 έως τις 21 Ιουλίου στην Ιόνια Οδό και συγκεκριμένα μεταξύ των Ανισόπεδων Κόμβων Μεσολογγίου και Αγρινίου (Νότιος) με σκοπό την υλοποίηση ασφαλτικών εργασιών.

Ειδικότερα, από τις 07:00 το πρωί της Τετάρτης 19 Ιουλίου έως και τις 12:00 το μεσημέρι της Παρασκευής 21 Ιουλίου και από τον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Μεσολογγίου έως τον Α/Κ Αγρινίου (Νότιος), θα ισχύει πλήρης αποκλεισμός του ρεύματος κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Ιωάννινα, με ταυτόχρονο αποκλεισμό του κλάδου εισόδου του Α/Κ Μεσολογγίου με κατεύθυνση προς Ιωάννινα.

Κατά το ανωτέρω διάστημα, όσοι οδηγοί κινούνται με κατεύθυνση προς Ιωάννινα θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στον Α/Κ Μεσολογγίου και μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού (Π.Ε.Ο) και τη χρήση κατάλληλων πληροφοριακών πινακίδων, θα επανεισάγονται σε αυτόν μέσω του Α/Κ Αγρινίου (Νότιος). Τέλος να επισημάνουμε πως η κίνηση των οχημάτων με κατεύθυνση προς Αντίρριο δεν θα επηρεαστεί.

Ετικέτες: