Διεθνή

Γερμανία: 1.000 μηνύσεις για την Άνγκελα Μέρκελ

Γερμανία: 1.000 μηνύσεις για την Άνγκελα Μέρκελ
Κατηγορούν την Μέρκελ πως άνοιξε τις πόρτες της Γερμανίας σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Περισσότερες από 1.000 μηνύσεις κατά της Άνγκελα Μέρκελ έχουν κατατεθεί στη Γερμανία κατηγορώντας την καγκελάριο για προδοσία μετά την προσφυγική κρίση.

Οι μηνύσεις έχουν κατατεθεί από υποστηρικτές του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα περιφερειακής γερμανικής εφημερίδας.

«Όλες οι μηνύσεις κατά της καγκελαρίου έχουν κριθεί αβάσιμες», διαβεβαίωσε η Φράουκε Κέλερ, εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας της Καρλσρούης, μιλώντας στην Mannheimer Morgen.

Όπως καταγγέλουν, η Μέρκελ άνοιξε τις πόρτες της Γερμανίες σε περισσότερο από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες.

Το βράδυ της Τρίτης, η Άνγκελα Μέρκελ ήρθε για ακόμη μία φορά αντιμέτωπη με ακροδεξιούς, κατά την προεκλογική της εκστρατεία στο Μπίτερφελντ-Βόλφεν, όπου της φώναζαν «Φύγε! Φύγε!».

Η πόλη αυτή θεωρείται προπύργιο του λαϊκιστικού, αντιμεταναστευτικού κόμματος, το οποίο πέρυσι κέρδισε το 31,9% των ψήφων στις περιφερειακές εκλογές.

«Το λέμε ξεκάθαρα: κανένας συνασπισμός με το AfD κανένας συνασπισμός με την αριστερά», ξεκαθάρισε κατά την ομιλία της η καγκελάριος σχετικά με τα σενάρια συνεργασίας.

Στη διάρκεια άλλης προεκλογικής συγκέντρωσης στην πόλη Βρανδεμβούργο επί του Χάβελ λίγο αργότερα η Μέρκελ έγινε ξανά στόχος αποδοκιμασιών, με κάποιους διαδηλωτές να κρατούν πανό που έγραφαν: «Η Μέρκελ πρέπει να φύγει» ή την έδειχναν να φορά μαντήλα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments