Διεθνή

Μαριάνο Ραχόι: Ζητά έρευνα για τις κρυφές χρηματοδοτήσεις των Podemos

Μαριάνο Ραχόι: Ζητά έρευνα για τις κρυφές χρηματοδοτήσεις των Podemos
Ο Ισπανός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι, αναμένεται να ζητήσει έρευνα για τις κρυφές χρηματοδοτήσεις του κόμματος της ισπανικής αριστεράς, Podemos.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι, αναμένεται να ζητήσει έρευνα για τις σχέσεις των Podemos με την κυβέρνηση της Βενεζουέλας, αλλά και για το ενδεχόμενο να έχει χρηματοδοτηθεί το κόμμα της ισπανικής αριστεράς από τον κομματικό μηχανισμό του Μαδούρο.

Όπως αποκάλυψε χθες η εφημερίδα “El Pais”, ο Ισπανός πρωθυπουργός ζήτησε να πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση στην Βουλή της Ισπανίας, για την υπόθεση της πιθανής χρηματοδότησης των Podemos από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας, που ερευνάται ήδη, από ειδική Επιτροπή της Βουλής.

Όπως αναφέρει η “El Pais”, το Λαϊκό Κόμμα του Μαριάνο Ραχόι, έχει ήδη επικοινωνήσει με τον αντιπρόεδρο της Βουλής της Βενεζουέλας Φρέντυ Γκεβάρα, ο οποίος αυτές τις μέρες πραγματοποιεί συναντήσεις με ευρωπαίους ηγέτες, ζητώντας τους ενημέρωση για την έρευνα που πραγματοποιεί ο ίδιος για την ίδια υπόθεση, κατ’ εντολήν της Βουλής της Βενεζουέλας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ισπανικής εφημερίδας, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας σκοπεύει να ζητήσει να κληθούν να μιλήσουν στην ειδική συνεδρίαση της Βουλής και να καταθέσουν όσα στοιχεία διαθέτουν, ο Φρέντυ Γκεβάρα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Βενεζουέλας Ραφαέλ Ισέα αλλά και η Γενική Εισαγγελέας της Βενεζουέλας Λουίζα Ορτέγα Ντίας που έχει διαφύγει από τη χώρα, λόγω των διώξεων που υπέστη από την κυβέρνηση Μαδούρο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments