Κοντονής προς Τρόικα: Δεν μπορεί η υπόθεση Γεωργίου να είναι προαπαιτούμενο για την 3η αξιολόγηση | Pagenews.gr
Pagenews Team 6 Σεπτεμβρίου 2017, 08:33 6 Σεπτεμβρίου 2017, 8:33

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, σε σημερινές του δηλώσεις έστειλε σαφές μήνυμα στην Τρόικα και ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί η υπόθεση Γεωργίου να αποτελεί προαπαιτούμενο για την 3η αξιολόγηση.

Μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη, ο υπουργός απαντώντας στο ερώτημα αν ζητήθηκε από την Κομισιόν στην ελληνική πλευρά να παρέμβει ώστε να πιστοποιηθεί ότι δεν υπάρχει θέμα με τα στοιχεία της περιόδου εκείνης επομένως κακώς διώκεται ο κ. Γεωργίου είπε: 

«Να ξεκαθαρίσουμε ότι αυτό δεν μπορεί να είναι και δεν είναι προαπαιτούμενο για την τρίτη αξιολόγηση. Δεν μπορεί να είναι γιατί κανένα κράτος δικαίου δεν μπορεί να επιβάλει σε ένα άλλο κράτος, είτε μία ομάδα κρατών ή κράτος ξεχωριστά σε ένα άλλο κράτος, να παρεμβαίνει η κυβέρνηση, η εκτελεστική εξουσία, στη Δικαιοσύνη».

Στην επισήμανση ότι ήδη για το θέμα έχει ασκηθεί πίεση στην ελληνική κυβέρνηση ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε: «Εγώ δεν έχω γίνει αποδέκτης καμίας τέτοιας πίεσης και καμίας τέτοιας συζήτησης.

Αυτό θέλω να το διευκρινίσω. Επομένως θέμα παρέμβασης στις ενέργειες της ελληνικής δικαιοσύνης, η οποία διερευνά μία συγκεκριμένη περίοδο και τις δράσεις συγκεκριμένων πολιτών, δεν μπορεί να υπάρξει».

Τέλος, ο κ. Κοντονής τόνισε: «Από τη στιγμή που μία υπόθεση είναι στη δικαιοσύνη δεν μπορούν να τρέχουν παράλληλα άλλα πράγματα. Η Δικαιοσύνη κυρίαρχα θα αποφασίσει για το αν υπάρχουν ευθύνες ή όχι στη συμπεριφορά και στις ενέργειες ενός πολίτη». 

Ετικέτες: