Αλέξης Τσίπρας: Σε εθνικό πένθος η Ελλάδα | Pagenews.gr
Pagenews Team 15 Νοεμβρίου 2017, 17:04

«Ως αυτή τη στιγμή θρηνούμε 14 ανθρώπους και ευχή όλων μας είναι να μην αυξηθεί άλλο» είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας για την τραγική κατάσταση στην Δυτική Αττική ενώ παράλληλα έστειλε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων. 

«Η κήρυξη εθνικού πένθους για τη μεγάλη τραγωδία είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε» είπε επίσης ο πρωθυπουργός, ο οποίος παράλληλα ανακοίνωσε τα μέτρα που συμφωνήθηκαν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στο Μαξίμου. 

Όπως τόνισε, οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη διάσωση όσων βρίσκονται σε κίνδυνο να συνεχιστούν με αμείωτη ένταση ενώ παράλληλα θα αξιοποιηθούν χώροι του στρατού για να μην μείνει κανένας άστεγος ή πεινασμένος απόψε. 

«Θα υπάρξει εμπεριστατωμένη έρευνα για να μην ξαναζήσουμε όσα συνέβησαν σήμερα» είπε επίσης ο πρωθυπουργός, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι θα ληφθούν μέτρα στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί. Στόχος, όπως είπε, είναι τα μεικτά κλιμάκια να καταγράψουν άμεσα τις ζημιές για να επουλωθούν το συντομότερο δυνατό οι πληγές.  Ευχαρίστησε, επίσης, τους άντρες και τις γυναίκες της πυροσβεστικής για το έργο τους. 

TAGS: