Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Μολότοφ και χημικά στην πορεία για το Πολυτεχνείο – Μία προσαγωγή (vid)

Θεσσαλονίκη: Μολότοφ και χημικά στην πορεία για το Πολυτεχνείο – Μία προσαγωγή (vid)
Μολότοφ και χημικά γύρω από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ στην πορεία για το Πολυτεχνείο στη Θεσσαλονίκη.

Επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα και στη Θεσσαλονίκη στον χώρο γύρω από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, μετά τη λήξη της πορείας για το Πολυτεχνείο ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή.

Κουκουλοφόροι που βγήκαν πριν λίγο από τον χώρο άρχισαν να πετάνε πέτρες και μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις που έχουν παραταχθεί στην βόρεια πύλη της ΔΕΘ και έξω από το Παλέ Ντε Σπορ. Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών για να απωθήσει τους κουκουλοφόρους, ενώ προχώρησε και στην προσαγωγή ενός ατόμου, ηλικίας 17 ετών, ο οποίος συμμετείχε στα επεισόδια μπροστά από το Αλεξάνδρειο Μέλαθρον.

Η οδός Εγνατία παραμένει κλειστή και στα δυο της ρεύματα, καθώς οι αντιεξουσιατές έχουν σχηματίσει οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων και θρανία, έξω από την Πολυτεχνική Σχολή.

Νωρίτερα, διαδηλωτές πέταξαν μπογιές σε βιτρίνες καταστημάτων αλλά και στην είσοδο του αμερικανικού προξενείου, με αφορμή την 44η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα thestival, ομάδα αγνώστων αποκόπηκε από την πορεία για το Πολυτεχνείο και πέταξε κόκκινες μπογιές σε καταστήματα επί της οδού Τσιμισκή αλλά και στην είσοδο του αμερικανικού προξενείο Θεσσαλονίκης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments