Βουλή: Καβγάς Άδωνι Γεωργιάδη – Σωκράτη Φάμελλου για τις επενδύσεις και τις καταθέσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου | Pagenews.gr
Pagenews Team 13 Δεκεμβρίου 2017, 10:00

Άδωνις Γεωργιάδης και Σωκράτης Φάμελλος διασταύρωσαν τα ξίφη τους στη Βουλή σχετικά με τις καταθέσεις και τις επενδύσεις του υπουργού Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Η αντιπαράθεση ξεκίνησε όταν ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον κ. Τσακαλώτο ότι από τη μία δηλώνει αριστερός και κομμουνιστής, πολέμιος των offshore και από την άλλη έχει τοποθετημένα τα λεφτά του σε πολυεθνικές Χρηματιστηριακές εταιρείες οι οποίες πλουτίζουν από τις offshore.

«Ο αριστερός και κομμουνιστής κ. Τσακαλώτος με πολλή χαρά χτύπησε το σφυρί στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, δε σας πιάνει κανείς πουθενά, είστε με όλους και με όλα» είπε ο κ Γεωργιάδης.

Στον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας απάντησε ο κ. Φάμελλος υπερασπιζόμενος τον υπουργό Οικονομικών. «Ο κ. Τσακαλώτος τα δήλωσε και τα δούλεψε τα λεφτά του, εσείς γιατί δεν έχετε πει ακόμα τίποτα για την offshore της κ. Μητσοτάκη για τα λεφτά που υπάρχουν σε φορολογικούς παραδείσους και τα βάζετε με τα πραγματικά λεφτά που έχουν δουλευτεί και είναι νόμιμα. Μήπως θέλετε να μας πείτε εσείς κάτι για τις δικές σας επαγγελματικές δραστηριότητες για τα σεμινάρια ρητορικής που κάνετε αφού σας απαγορεύτηκε να κάνετε τηλεπωλήσεις»

Στη συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε το λόγο επί προσωπικού για να απαντήσει στον κ. Φάμελλο.

«Είδα το σθένος με το οποίο υπερασπιστήκατε τις καταθέσεις Τσακαλώτου στην Morgan Stanley και στην Black rock και συνδέσατε αυτό με τις δικές μου επαγγελματικές δραστηριότητες στα σεμινάρια ρητορικής. Είναι εντυπωσιακό ότι βρίσκετε τόσο φυσιολογικό ο υπουργός οικονομικών να έχει τις καταθέσεις στο εξωτερικό».

Ο Σωκράτης Φάμελλος απάντησε στον αντιπρόεδρο της ΝΔ: «Είχα πρόθεση να θίξω και τον κ. Γεωργιάδη και όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ διότι θίγει τη χώρα μου η παραδοχή του πρώην προέδρου του Eurogroup ότι έκαναν λάθος στο πρώτο μνημόνιο εις βάρος της Ελλάδας. Φυσικά και θέλω να θίξω όλους αυτούς που συμμετείχαν στην πολιτική που χρεοκόπησε τη χώρα , εκείνοι πρέπει να απολογηθούν, δεν θα σταματήσω ποτέ να τους το λέω».

Και πρόσθεσε: «Όσον αφορά τα λεφτά του κυρίου Τσακαλώτου και των άλλων στελεχών του ΣυΡιζΑ τα δούλεψαν και τα δήλωσαν, γιατί δεν έχει δηλωθεί η offshore εταιρεία της κ. Μητσοτάκη και του αρχηγού σας γιατί δεν έχετε πάρει θέση; Σας θίγω και θα σας το λέω πάντα προσωπικά κ. Γεωργιάδη».

TAGS: