Οικονομία

Νέα ρεκόρ και για τους τρεις βασικούς δείκτες της Wall Street

Νέα ρεκόρ και για τους τρεις βασικούς δείκτες της Wall Street
Με νέα ιστορικά υψηλά αποχαιρετούν την εβδομάδα και οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street, με τους Dow Jones και S&P 500 να βρίσκονται σε θετικό έδαφος για τέταρτη συνεχή συνεδρίαση, με το βλέμμα των επενδυτών να έχει στραφεί στο τελικό το φορολογικό νομοσχέδιο των Ρεπουμπλικάνων, το οποίο θα μειώνει τους εταιρικούς φόρους.

Wall Street: Σε επίπεδο εβδομάδας ο Dow κέρδισε 1,3%, ο S&P 0,9%, ο Nasdaq 1,4% και o Russell 0,8%.

Το φορολογικό νομοσχέδιο κατά πάσα πιθανότητα θα μειώνει τον φορολογικό συντελεστή για τις επιχειρήσεις στο 21% από 35%. Οι προσδοκίες για την εφαρμογή του έχουν ωθήσει ανοδικά τις μετοχές το τελευταίο διάστημα, με τους βασικούς δείκτες της Wall Street να σημειώνουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Δείκτες-Στατιστικά

Στο ταμπλό ο Dow Jones κέρδισε 143,08 μονάδες (+0,58%) στις 24.651,74 μονάδες, ενώ ο S&P 500 πρόσθεσε 22,97 μονάδες (+0,87%) στις 2.674,98 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq σημείωσε ισχυρά κέρδη 21,01 μονάδων (+1,39%) στις 6.936,58 μονάδες.

Οι δείκτες έκλεισαν χθες σε αρνητικό έδαφος καθώς επανήλθαν στο προσκήνιο οι ανησυχίες για το φορολογικό νομοσχέδιο των Ρεπουμπλικάνων που περιλαμβάνει γενναίες περικοπές φόρων για τις επιχειρήσεις.

Στο επίκεντρο της προσοχής έρχονται παράλληλα οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων, με την Oracle Corp. να σημειώνει βουτιά 3,8%. Η εταιρεία λογισμικού ανακοίνωσε χθες απογοητευτικά νούμερα για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων cloud το β΄ τρίμηνο.

Από την πλευρά της, η Adobe Systems Inc. σημείωσε άνοδο σχεδόν 1,5% καθώς κατάφερε να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις με τα κέρδη που ανακοίνωσε χθες το βράδυ.

Καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν και τα αποτελέσματα της Costco Wholesale Corp. με τον τίτλο της εταιρείας να έχει κερδίσει 3,3% σήμερα.

Στα υπόλοιπα εταιρικά νέα, ο διευθύνων σύμβουλος της Airbus, Tom Enders ανακοίνωσε στο διοικητικό συμβούλιο ότι θα αποχωρήσει το 2019, μετέδωσε η Wall Street Journal.

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Federal Reserve Bank of New York έδειξαν ότι η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στη Νέα Υόρκη επιβράδυνε ελαφρώς τον Δεκέμβριο. Ειδικότερα, ο μεταποιητικός δείκτης υποχώρησε στις 18,0 μονάδες από 19,4 μονάδες, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της New York Fed. Οι επενδυτές θα περιμένουν λίγο πριν την έναρξη των συναλλαγών τα τελευταία στοιχεία για την πορεία της βιομηχανικής παραγωγής.

Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε το Νοέμβριο στις ΗΠΑ λόγω της ανάκαμψης που σημειώθηκε μετά από τους τυφώνες, στην εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου. Η βιομηχανική παραγωγή σημείωσε άνοδο 0,2% το Νοέμβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν ο δείκτης να σημειώσει άνοδο 0,3%.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments