Ελλάδα

ΠΟΑΣΥ: Η ψυχολογική αξιολόγηση των αστυνομικών χρειάζεται βελτίωση

ΠΟΑΣΥ: Η ψυχολογική αξιολόγηση των αστυνομικών χρειάζεται βελτίωση
Την εκτίμηση ότι το νομοθετικό πλαίσιο για την ψυχολογική αξιολόγηση των αστυνομικών χρήζει βελτίωσης, διατύπωσε ο αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), Θεόφιλος Παπαδάκης.

Ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ μετά την τραγωδία στους Αγίους Αναργύρους, με τον αστυνομικό Χρήστο Ζαπανιώνη που σκότωσε την σύζυγο, την πεθέρά του και την 3,5 ετών κόρη του πριν αυτοκτονήσει, επεσήμανε ότι ο νόμος για τους αστυνομικούς χρήσει βελτίωσης.

"Ο νόμος χρήζει αλλαγής, είναι από το 2003. Τα ψυχολογικά τεστ είχαν εισαχθεί το 2009, όταν αυτοκτόνησε ένας αστυνομικός στην αμερικάνικη πρεσβεία.

Με βάση τον νόμο περνάμε ψυχολογικά τεστ κάθε πέντε χρόνια. Πρόκειται για (εξετάσεις σε) επιτροπές, που είναι πολύ γρήγορες, καθώς η επιτροπή αυτή, μέσα σε δέκα με είκοσι λεπτά καλείται να δει δέκα αστυνομικούς και να αποφασίσει αν είναι σε καλή κατάσταση, ώστε να χρησιμοποιούν όπλο. 

Η νομοθεσία προβλέπει πως αν αστυνομικοί έχουν δείξει δείγματα ψυχοπαθολογίας, τότε πρέπει να πάνε στον ψυχίατρο στο κεντρικό ιατρείο Αθηνών" εξήγησε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments