ΠΦΣ: Αντιδρά στην τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή για τα φαρμακεία | Pagenews.gr
Pagenews Team 20 Δεκεμβρίου 2017, 19:08

Την έντονη αντίδραση των φαρμακοποιών προκάλεσε τροπολογία για τα φαρμακεία που κατατέθηκε στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία θα χορηγείται άδεια φαρμακείου και σε πρόσωπα που δεν έχουν αυτή την ιδιότητα.

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου τόνισε ότι οι φαρμακοποιοί δεν θα επιτρέψουν με κανέναν τρόπο την ίδρυση φαρμακείων από ιδιώτες, κάνοντας λόγο για «κυβερνητικούς ακροβατισμούς».

Ο Κυριάκος Θεοδοσιάδης κάλεσε την κυβέρνηση να σεβαστεί την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, η οποία «προ εξαμήνου έκρινε το ποιος δικαιούται να ιδρύσει φαρμακείο με συντριπτική πλειοψηφία (20-2)», συμπληρώνοντας ότι η απόφαση συμπίπτει με τις σχετικές του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Σε κάθε περίπτωση οι φαρμακοποιοί είναι αντίθετοι σε τέτοιες ρυθμίσεις και δεν θα επιτρέψουν με κανένα τρόπο την ίδρυση φαρμακείων από ιδιώτες. Όποιος ιδιώτης θελήσει να επενδύσει ανοίγοντας φαρμακείο με βάση τους κυβερνητικούς ακροβατισμούς. απλώς θα χάσει τα χρήματα του», συμπλήρωσε ο κ. Θεοδοσιάδης, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Η άδεια θα χορηγείται με απόφαση του κατά τόπον αρμόδιου περιφερειάρχη, σύμφωνα με την τροπολογία. Ο κάτοχός της μπορεί να λειτουργήσει φαρμακείο είτε ως ατομική επιχείρηση, είτε ως εμπορική εταιρεία οποιασδήποτε μορφής, πλην αυτής της ανώνυμης εταιρείας. Με προεδρικό διάταγμα μετά από πρόταση του υπουργού Υγείας, καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις, οι περιορισμοί, η διαδικασία και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια σχετικά με την χορήγηση άδειας ίδρυσης φαρμακείου καθώς και σχετικά με την λειτουργία των φαρμακείων.

Διαβάστε επίσης: Φαρμακεία: Άδεια και σε μη φαρμακοποιούς με τροπολογία (pdf)

Tags: