Ελλάδα

Κεφαλονιά: Διέσωσαν θαλάσσια χελώνα που χτυπήθηκε με τρίαινα στο κεφάλι

Κεφαλονιά: Διέσωσαν θαλάσσια χελώνα που χτυπήθηκε με τρίαινα στο κεφάλι
Η θαλάσσια χελώνα διέμεινε όλο το βράδυ της Τετάρτης σε ελεγχόμενο χώρο και το πρωί της Πέμπτης ξεκίνησε το ταξίδι της προς την Αθήνα, όπου θα την παραλάβουν εθελοντές του Κέντρου Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών του ΑΡΧΕΛΩΝ.

Μία θαλάσσια χελώνα που έφερε βαρύτατο τραύμα στο κεφάλι, εντοπίστηκε από περαστικούς στην Κεφαλονιά. Η χελώνα είχε δεχθεί επίθεση με τρίαινα που όπως φαίνεται είχε δεχθεί.

Ειδικότερα και σύμφωνα με πληροφορίες των τοπικών μέσω, η ομάδα του Wildlife Sense που προστατεύει θαλάσσιες χελώνες και τις φωλιές τους στην Κεφαλονιά οργάνωσε επιχείρηση διάσωσης, κι έτσι η χελώνα μεταφέρθηκε με ειδικά διαμορφωμένο όχημα κτηνιατρικό ιατρείο όπου και της προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Παράλληλα, η θαλάσσια χελώνα διέμεινε όλο το βράδυ της Τετάρτης σε ελεγχόμενο χώρο και το πρωί της Πέμπτης ξεκίνησε το ταξίδι της προς την Αθήνα, όπου θα την παραλάβουν εθελοντές του Κέντρου Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών του ΑΡΧΕΛΩΝ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτού του είδους οι θαλάσσιες χελώνες απειλούνται με εξαφάνιση και προστατεύονται αυστηρά από τον νόμο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments