Πολιτική

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για χρέη στο Δημόσιο – Δεν έχετε δει τίποτα ακόμα!

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για χρέη στο Δημόσιο – Δεν έχετε δει τίποτα ακόμα!
"Το πολυνομοσχέδιο ισορροπεί τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης με τις ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας" τόνισε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, επιμένοντας ότι "τα θετικά υπερτερούν των αρνητικών".

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο με τα τελευταία προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, υποστήριξε ότι το σύνολο των προωθούμενων διατάξεων -μεταξύ των οποίων για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, τα οικογενειακά επιδόματα και τις απεργίες- έχει θετικό πρόσημο, σε αντίθεση με τα αντίστοιχα σχέδια νόμου του παρελθόντος.

«Είναι νομοσχέδιο που δείχνει ότι έχουμε αφήγημα για το πώς θα βγούμε από το Μνημόνιο, αλλά και ότι έχει αρχίσει η ισορροπία μεταξύ αυτών που κάνουμε, επειδή είμαστε υποχρεωμένοι και αυτών που θέλει η κοινωνία. Κι όπως λένε στην Αμερική… You have not seen anything yet. Δεν έχετε δει τίποτα ακόμα».

Ο υπουργός προανήγγειλε την τροπολογία για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και για τις οφειλές προς το δημόσιο, και διαβεβαίωσε ότι δεν αλλάζει τίποτε άλλο περάν του ό,τι γινόταν έως τώρα με «φυσικό» τρόπο θα γίνεται πλέον με ηλεκτρονικό.

Χαρακτηριστικά είπε ο ΥΠΟΙΚ «Έχουμε πλήρη επίγνωση των δυσκολιών αλλά έχουμε και επίγνωση ότι αυτό το νομοσχέδιο είναι το πρώτο νομοσχέδιο στο οποίο δεν χώρα αμφισβήτηση ότι υπερισχύουν τα θετικά από τα αρνητικά.

Αυτή η κυβέρνηση λύνει προβλήματα που χρονίζουν το έχει καταλάβει όλη η κοινωνία αλλά και στο εξωτερικό, θα το δείτε και τους επόμενους μήνες ότι προβλήματα που λίμναζαν που δεν τα πιάνετε επειδή ήταν δύσκολα, θα λυθούν επί των ημερών μας. Για το δημογραφικό αυτό που θέλουν τα νέα ζευγάρια και ιδίως οι γυναίκες είναι να θέλουν βοήθεια σε είδος και όχι με επιδόματα στα παιδιά. Να υπάρχουν παροχές και στο πλαίσιο βοήθειας για τα παιδιά.

Θα έρθει τροπολογία με την οποία θα μπορεί η ΑΑΔΕ να κάνει πλειστηριασμός με ηλεκτρονικό τρόπο. Δεν αλλάζει τίποτα όσον αφορά τα κριτήρια και οτιδήποτε άλλο ότι γινόταν πριν με φυσικό τρόπο τώρα θα γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο.

Για το θέμα της διάταξης που αφορά τις απεργίες ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι μπορεί κυβέρνηση να έχασε αυτή τη μάχη όμως κέρδισε να μην υπάρξουν αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο και να μην υπάρξουν θέματα απολύσεων που ζητούσε το ΔΝΤ.

Υποστήριξε ότι η κήρυξη και η συμμετοχή στις απεργίες θα εξαρτηθεί από την διάθεση των εργαζόμενων να μετέχουν στις συλλογικές αποφάσεις. 

Κάλεσε, δε, το ΚΚΕ σε διάλογο, προκειμένου, όπως είπε, «να βρεθούν τρόποι για να ενεργοποιηθούν οι εργαζόμενοι και να μετέχουν στις συλλογικές αποφάσεις». «Το νομοσχέδιο αυτό δεν τους εμποδίζει» υποστήριξε σε άλλο σημείο, για να προσθέσει αναφορικά με τις διατάξεις για τις απεργίες: «Σε κάθε περίπτωση, κάθε εμπόδιο για καλό».

Τέλος, απαντώντας στον εισηγητή της ΝΔ, που υποστήριξε πως το κυρίαρχο αίσθημα στην κοινωνία είναι η δυστυχία, είπε: «Σύμφωνα με την έκθεση για την ευτυχία, η Ελλάδα το 2012-14 ήταν στην 102 θέση μεταξύ 158 χωρών. Την περίοδο 2014-16 πέσαμε στην 87η θέση» για να προσθέσει ωστόσο ότι δεν εμπιστεύεται τις εκθέσεις, γιατί υπάρχει το στοιχείο της υποκειμενικότητας.

«Σε αυτές τις εκθέσεις ελλοχεύει ύποπτο φαινόμενο του Tiny Tim, όπως περιγράφεται στο βιβλίο του Ντίκενς με τα φαντάσματα. Υπήρχε ένα παιδάκι φτωχό, αλλά πάντα χαρούμενο. Του χρωστάμε λιγότερα αυτού του παιδιού που αισθάνεται ευτυχισμένο;» είπε για να επισημάνει στη συνέχεια: «Έχουμε πλήρη επίγνωση των δυσκολιών και ότι αυτό το νομοσχέδιο είναι το πρώτο που υπερισχύουν τα θετικά από τα αρνητικά».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments