Πολιτική

ΝΔ για το Σκοπιανό: Μην μας θεωρείτε δεδομένους αν δεν μας ικανοποιεί η λύση

ΝΔ για το Σκοπιανό: Μην μας θεωρείτε δεδομένους αν δεν μας ικανοποιεί η λύση
Μήνυμα από τη ΝΔ στην κυβέρνηση για το θέμα της ονομασίας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος βρίσκεται στην Πέλλα, μίλησε για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και κάλεσε την κυβέρνηση «να σταματήσει, επιτέλους, και να επιδίδεται σε μυστική διπλωματία». Επανέλαβε δε το αίτημά του προς την κυβέρνηση να «ενημερώσει υπεύθυνα την Αντιπολίτευση για το μείζον ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων».

«Ακούω ότι ο Κοτζιάς βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη και συζητάει με τον Υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων, δεν ξέρουμε τι συζητάνε, δεν ξέρουμε για τι διαπραγματεύονται, δεν ξέρουμε τι έχουν δώσει, τι έχουν πάρει. Δεν γνωρίζουμε τίποτα» είπε με έμφαση ο πρόεδρος της ΝΔ και διεμήνυσε: «Εμείς ως Νέα Δημοκρατία δεν είμαστε αυτοί που διαπραγματευόμαστε αυτή τη στιγμή, αλλά είμαστε αυτοί, οι οποίοι θα τηρήσουμε μια εθνικά υπερήφανη και αξιοπρεπή στάση. Και θα υπερασπιστούμε τα κεκτημένα του Βουκουρεστίου και την εθνική γραμμή, όπως χαράχθηκε τότε από τον Κ. Καραμανλή.Αν η λύση, η οποία προταθεί δεν μας ικανοποιεί, προφανώς και θα την απορρίψουμε και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να την στηρίξουμε. Να το γνωρίζετε αυτό». 

Υπενθύμισε ακόμη ότι η γραμμή του Βουκουρεστίου, είναι η εθνική γραμμή της χώρας. «Και από αυτή τη γραμμή δεν μπορούμε και δεν πρέπει, σε καμία περίπτωση, να αποκλίνουμε. Είναι το ελάχιστο το οποίο μπορούμε να διεκδικήσουμε. Ό,τι καλύτερο μπορούμε να πετύχουμε είναι ευπρόσδεκτο, αλλά αυτό είναι το ελάχιστο». Επανέλαβε δε ότι η υπόθεση δεν αφορά μόνο το όνομα αλλά και άλλες δύο προϋποθέσεις: «Οι χρήσεις του ονόματος, αυτό το οποίο αποκαλούμε erga omnes. Να υπάρχει δηλαδή μια χρήση για όλους, όχι απλά κάτι το οποίο να αφορά τις διμερείς μας σχέσεις, αλλά να αφορά όλες τις σχέσεις του Κράτους αυτού με όλα τα Κράτη και όλους τους διεθνείς οργανισμούς. Και το τρίτο βέβαια που μας αφορά όλους πάρα πολύ, είναι το ζήτημα του αλυτρωτισμού και των απαράδεκτων διεκδικήσεων με χάρτες, αγάλματα, ονόματα και την προσπάθεια να καπηλευθούν την ιστορία μας και την ιστορική παρακαταθήκη της Μακεδονίας. Αυτά δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά. Γι’ αυτό και η όποια λύση θα δοθεί, θα δοθεί και στα τρία αυτά επίπεδα. Η παρακαταθήκη της Μακεδονίας είναι ελληνική και είναι αδιαπραγμάτευτη».

Διαβάστε επίσης: Κυριάκος Μητσοτάκης για το Σκοπιανό: Να σταματήσει η κυβέρνηση τη μυστική διπλωματία

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments