Νίκος Κοτζιάς – Νικολά Ντιμιτρόφ: «Μυστική» συνάντηση στη Θεσσαλονίκη (pics) | Pagenews.gr
Pagenews Team 11 Ιανουαρίου 2018, 18:02 11 Ιανουαρίου 2018, 18:02

Υπό άκρα μυστικότητα και με πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας, συναντήθηκαν νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης στο γνωστό «Μακεδονία Παλλάς» της Θεσσαλονίκης, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς και ο Σκοπιανός ομόλογος του Νικολάι Ντιμιτρόφ.

Στη συζήτηση τέθηκε επί τάπητος η ενίσχυση των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης ανάμεσα στις δύο χώρες, καθώς και το ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών χθες Τετάρτη γινόταν προαναγγελία της συνάντησης, χωρίς όμως να διευκρινίζεται πού και πότε αυτή θα λάβει χώρα.

«Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Κοτζιάς, θα συναντηθεί αύριο, Πέμπτη 11 Ιανουαρίου, με τον Υπουργό Εξωτερικών της πΓΔΜ, κ. Nikola Dimitrov. Οι συζητήσεις θα εστιασθούν σε ζητήματα διμερούς ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένης της περαιτέρω ενίσχυσης των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης», ανέφερε η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων από το πρωί, εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΞ ούτε διέψευδε, ούτε επιβεβαίωνε τις πληροφορίες ότι η συνάντηση θα πραγματοποιείτο στη Θεσσαλονίκη.

Τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, η συνάντηση έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς» και στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκε το ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας και η ενίσχυση των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών.

Υπενθυμίζεται πριν από δύο ημέρες κυκλοφόρησε σε αλβανικά μέσα δημοσίευμα, το οποίο έκανε λόγο για συμφωνία ανάμεσα στην ελληνική και την σκοπιανική πλευρά στο όνομα «Νέα Μακεδονία».

Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν στη Νέα Υόρκη στις 17 Ιανουαρίου, κατά τη συνάντηση των δύο πλευρών με τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς.

Ετικέτες: