Ξεπέρασε τα 50 δισεκατομμύρια δολάρια η περιουσία του πλουσιότερου Κινέζου επιχειρηματία | Pagenews.gr
Pagenews Team 21 Ιανουαρίου 2018, 13:50

Η περιουσία του Ma ξεπέρασε τα 50 δισ. δολ. την Παρασκευή, σύμφωνα με τη Forbes Real-Time Rich List, αφού προηγουμένως η μετοχή της εταιρείας αυξήθηκε κατά 1% κλείνοντας στα 452,40 δολ. Πλέον ο Ma είναι ο 14ος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου και ο πλουσιότερος επιχειρηματίας της Ασίας.

Η Tencent, αν και σχετικά άγνωστη πέραν των συνόρων της Κίνας, λειτουργεί το κοινωνικό δίκτυο WeChat με εκατομμύρια Κινέζους συνδρομητές. Επιπλέον, την προηγούμενη εβδομάδα συνυπέγραψε με την Google συμφωνία για την αδειοδότηση πατεντών. Ο Ma συμβολίζει την ταχεία ανάπτυξη της Κίνας από το στάδιο της αγροτικής παραγωγής σε μια φιλόδοξη παγκόσμια δύναμη στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας.

Η Κίνα, που αποτελεί την πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου, διαθέτει επίσης και τον μεγαλύτερο αριθμό χριστών διαδικτύου και έξυπνων κινητών τηλεφώνων. Όπως πιστεύουν αρκετοί, η οικονομία της θα ξεπεράσει την αμερικανική σε μέγεθος έως το 2030, δίνοντας έτσι τον απαραίτητο χώρο σε επιχειρήσεις όπως η Tencent να αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο. Ιδρύθηκε το 1998, όπως και η Google, και από την αρχή κατάφερε αναπτύσσοντας υπηρεσίες μηνυμάτων και διαδικτυακών παιχνιδιών να αναδειχθεί σε διεθνή "παίκτη".

Σε αντίθεση με τον επικεφαλής της αντίπαλης Alibaba, ο Ma Huateng, διατηρεί χαμηλό προφίλ.

Πηγή: ΑΠΕ

TAGS: