Πλατεία Αττικής: Δικογραφία σε βάρος της 35χρονης – Διασωληνωμένο το βρέφος | Pagenews.gr
Pagenews Team 24 Ιανουαρίου 2018, 19:33

Δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο σχηματίστηκε σε βάρος της 35χρονης μητέρας του παιδιού που βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του σε διαμέρισμα στην Πλατεία Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από αστυνομικές πηγές, η θεία του παιδιού, που μένει έναν όροφο πιο κάτω, συνόδευσε το παιδί στο νοσοκομείο, ενώ λίγο αργότερα εμφανίστηκε στο Παίδων και η μητέρα του.

Η 35χρονη, όπως είπε στην αστυνομία, έχει άλλα δύο παιδιά, ενώ την ώρα της πυρκαγιάς απουσίαζε από το διαμέρισμα. Σημειώνεται, τέλος, ότι για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα.

Σοβαρή κρίνεται η κατάσταση του βρέφους μόλις 15 μηνών, από τους γιατρούς του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία, στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, του οποίου, νοσηλεύεται διασωληνωμένο το κοριτσάκι, σύμφωνα με την ενημέρωση από Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ).

Το βρέφος, κατάφεραν να απεγκλωβίσουν μέσα από φλεγόμενο διαμέρισμα, περίπου στις δύο τα ξημερώματα, άντρες της Πυροσβεστικής που κλήθηκαν για φωτιά στον 2 όροφο πολυκατοικίας, επί της οδού Αριστομένους 85, στην Πλατεία Αττικής.

Μέσα στο διαμέρισμα δεν βρέθηκε κανείς άλλος όπως κανείς δεν πλησίασε τους πυροσβέστες έξω από την πολυκατοικία για να πει ότι ήταν γονιός του παιδιού πέρα από την θεία του παιδιού που έμενε στον 3 ο όροφο και συνόδεψε το παιδί μέχρι το νοσοκομείο. Η φωτιά είχε ξεσπάσει στο υπνοδωμάτιο και συγκεκριμένα στο στρώμα του μεγάλου κρεβατιού, δίπλα από την κούνια του βρέφους, όπου ήταν αναμμένο ένα αερόθερμο.

Η 37χρονη μητέρα του βρέφους και μητέρα άλλων δύο ανηλίκων παιδιών εντοπίστηκε στο Νοσοκομείο Παίδων και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της για εγκατάλειψη και έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Σύμφωνα με όσα υποστήριξε στους αστυνομικούς, είχε αφήσει προσωρινά μόνο του το παιδί γνωρίζοντας ότι η αδερφή της ήταν στον πάνω όροφο, για να πάει τα άλλα δύο της παιδιά σε συγγενικό πρόσωπο και να επέστρεφε. Στο μεσοδιάστημα ξέσπασε η πυρκαγιά από το αερόθερμο που είχε αφήσει αναμμένο για να μην κρυώσει το μωρό και φωτιά μεταδόθηκε στα σκεπάσματα και το στρώμα του δικού της κρεβατιού δίπλα από την κούνια.

TAGS: