Πολιτική

Κίνημα Αλλαγής: Μόνο μετά από εκλογές συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ

Κίνημα Αλλαγής: Μόνο μετά από εκλογές συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ
«Όχι» σε αλλαγή συγκυβερνήτη... εν πλω! αλλά σε κυβέρνηση συνεργασίας με όλες τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις, μετά από κάλπες, τονίζουν οι επιτελείς της Φώφης Γεννηματά και το Κίνημα Αλλαγής στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Για μία ακόμη φορά η κυβέρνηση βιάζεται», απαντούν οι συνεργάτες της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά στα σενάρια για κυβέρνηση συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με Κίνημα Αλλαγής, μετά από αποχώρηση του Πάνου Καμμένου.

«Δεν υπάρχουν πολλοί πρόθυμοι στην αντιπολίτευση και δεν υπάρχει κανείς πρόθυμος να αντικαταστήσει τον κ Καμμένο. Δεν υπάρχει περίπτωση να συμμετάσχουμε σε ένα τέτοιο κυβερνητικό σχήμα. Δεν μας ενδιαφέρει κανένα υπουργείο με πρωθυπουργό τον κ Τσίπρα», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του Ποταμιού, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε πως δεν υπάρχουν πολλοί πρόθυμοι στην αντιπολίτευση και σίγουρα δεν υπάρχει κανείς πρόθυμος να αντικαταστήσει τον κ. Καμμένο. 

Αναφερόμενος στο Σκοπιανό και στην ονοματολογία, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε πως υπάρχουν πολλά ονόματα που δίνουν λύση, όπως «μια σλαβική λέξη που μπορεί να μας καλύπτει πλήρως». «Είμαστε υπέρ μιας σύνθετης λύσης, που όμως θα συνοδεύεται με δεσμευτικές εγγυήσεις και τον αλυτρωτισμό», υπογράμμισε. 

Επίθεση στην κυβέρνηση

O επικεφαλής του Ποταμιού επιτέθηκε στην κυβέρνηση αλλά και στον Πάνο Καμμένο τονίζοντας ότι «Η κυβέρνηση κάνει το ένας λάθος μετά το άλλο» είπε, ενώ αναφερόμενος στον κ. Καμμένο τόνισε πως είναι επικίνδυνο και γελοίο υπουργός να έχει διαφορετική άποψη για σημαντικά θέματα και να εκθέτει τη χώρα.

«Η ευθύνη της κυβέρνησης για τη διγλωσσία είναι τεράστια. Πρέπει να εξασφαλίζει την ελάχιστη υπευθυνότητα μέσα στο κόμμα», σημείωσε. 

Το τελευταίο διάστημα οργιάζουν οι πληροφορίες ότι το Ποτάμι θα στηρίξει τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ, ανεξαρτήτως της στάσης που θα τηρήσουν οι ΑΝΕΛ, καθώς απαιτείται απλή πλειοψηφία.

Ωστόσο, και παρά τη σημερινή διάψευση του Σταύρου Θεοδωράκη, θεωρείται εφικτό ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσει να κυβερνά με νέα κυβερνητική πλειοψηφία που θα διαμορφωθεί μέσω της στήριξης από βουλευτές που θα διαφοροποιηθούν από τους ΑΝΕΛ, το Ποτάμι και την Ενωση Κεντρώων. 

Εξάλλου, μετά την προσχώρηση της Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου η Κ.Ο. του κυβερνώντος κόμματος αριθμεί 145 βουλευτές και η κυβέρνηση μπορεί να συνεχίσει τη θητεία της ακόμη και με 150.

Λοβέρδος: Αποκλείω διεύρυνση κυβέρνησης με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη

Τα σενάρια συνεργασίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Κινήματος Αλλαγής με τον ΣΥΡΙΖΑ, απέκλεισε ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στο «ΘΕΜΑ 104,6» και τον Γιάννη Πρετεντέρη τονίζοντας ότι «Σε ό,τι αφορά την διεύρυνση της κυβέρνησης με άλλα κόμματα, σε ό,τι αφορά τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Κίνημα Αλλαγής, το αποκλείω κάτι τέτοιο» είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments