Ελλάδα

Εκτός φυλακής ο Δημήτρης Κουφοντίνας με διήμερη άδεια

Εκτός φυλακής ο Δημήτρης Κουφοντίνας με διήμερη άδεια
Στις 9 το πρωί εξήλθε από τις φυλακές Κορυδαλλού, με διήμερη άδεια, ο καταδικασθείς για την εγκληματική δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης "17Ν", Δημήτρης Κουφοντίνας.

Εκτός φυλακής βρίσκεται σήμερα ο Δημήτρης Κουφοντίνας με διήμερη άδεια.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας εξήλθε των φυλακών Κορυδαλλού χαμογελαστός και χαιρέτισε τους ελάχιστους παρευρισκόμενους που βρισκόταν στο σημείο. Αυτή τη φορά δεν υπήρχαν συνθήματα όπως την προηγούμενη.

Ο Κουφοντίνας μπήκε στο λευκό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο γιος του και μαζί κατευθύνθηκαν προς το σπίτι του στον Βαρνάβα, όπου υποχρεούται να μείνει, σύμφωνα με τους κανόνες βάσει των οποίων του χορηγήθηκε η άδεια.

Βρετανίδα πρέσβης στην Ελλάδα για Κουφοντίνα: Αποκαρδιωτικό να βλέπεις έναν αμετανόητο κατάδικο να ξαναβγαίνει

Η Βρετανίδα πρέσβης στην Ελλάδα, Κέιτ Σμιθ με ανάρτηση στο Twitter αντιδρά στην δεύτερη άδεια από την φυλακή του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Την ώρα που ο κρατούμενος έβγαινε από τις φυλακές Κορυδαλλού, η Κέιτ Σμιθ έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter: 

«Είναι εξαιρετικά αποκαρδιωτικό να βλέπει κανείς έναν αμετανόητο κατάδικο τρομοκράτη να ξαναβγαίνει έτσι από τη φυλακή.

Σεβόμαστε την ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη όμως για μια ακόμη φορά, η μνήμη των θυμάτων τρομοκρατίας και τα συναισθήματα των οικογενειών τους προσβάλλονται βάναυσα».

Ιωάννα Κούρτοβικ: Δεν χρειάζεται κάθε φορά που παίρνει άδεια να τον δικάζετε εσείς στα κανάλια

Για «κανονικότητα» έκανε λόγο η συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ. «Είναι στα πλαίσια μια κανονικότητας και κανονικότητα σημαίνει εφαρμογή του νόμου» είπε η κυρία Κούρτοβικ προσθέτοντας ότι «ελπίζω στο μέλλον ότι θα το αντιληφθείτε κι εσείς ως μια κανονικότητα ώστε να μην χρειάζεστε να είστε εδώ ».

«Δεν χρειάζεται κάθε φορά που παίρνει άδεια να τον δικάζετε εσείς στα κανάλια» πρόσθεσε η κυρία Κούρτοβικ.

Ερωτηθείσα τέλος για τις αντιδράσεις των οικογενειών των θυμάτων η δικηγόρος του Δημήτρη Κουφοντίνα σχολίασε ότι «ο νόμος δεν προβλέπει ότι οι οικογένειες των θυμάτων μιας πράξης, μιας ενέργειας έχουν λόγο στη συνέχιση της κράτησης ενός κρατούμενου».

Στον Κορυδαλλό έφτασαν λίγο μετά τις 8:30 το πρωί ο γιος του Εκτωρας.

«Είναι στα πλαίσια μιας κανονικότητας που την ρυθμίζει ο νόμος, εύχομαι στο μέλλον να το αντιληφθείτε και εσείς, δεν υπάρχει λόγος κάθε φορά που παίρνει άδεια ο Δημήτρης Κουφοντίνας να τον δικάζουν τα κανάλια. Δεν γνωρίζω αν η επόμενη άδεια θα είναι μεγαλύτερης διάρκειας. Ο ίδιος νιώθει όπως κάθε κρατούμενος που βγαίνει από την φυλακή. Ο νόμος δεν προβλέπει ότι οι οικογένειες του θυμάτων έχουν λόγο για τη συνέχιση της κράτησης ενός κρατούμενου, αυτό το αποφασίζει ο νόμος » δήλωσε η κ Κούρτοβικ.

H πρώτη άδεια στον Κουφοντίνα δόθηκε στις 9 Νοεμβρίου, προκαλώντας τότε, όπως και τώρα θύελλα πολιτικών αντιδράσεων αλλά και την έντονη δυσαρέσκεα των ΗΠΑ και της Βρετανίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments