Άποψη

Και οι Γερμανοί έχουν προβλήματα

Και οι Γερμανοί έχουν προβλήματα
Ναι δεν πρόκειται για κάποιο ανέκδοτο. Και οι Γερμανοί έχουν τα προβλήματα τους!

Σε πόλεμο για γερά νεύρα, με φόντο την ενδοκυβερνητική κρίση, εξελίσσεται η διαμάχη της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, με τον υπουργό Εσωτερικών και Αρχηγό των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών, Χορστ Ζεεχόφερ για την διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος.

Ναι δεν πρόκειται για κάποιο ανέκδοτο. Και οι Γερμανοί έχουν τα προβλήματα τους! Μάλιστα πολύ σοβαρό, αφού στο πίσω μέρος του μυαλού μας αρχίζει να σκιαγραφείται δειλά δειλά το ενδεχόμενο πτώσης της κυβέρνησης.

Από την μια πλευρά, έχουμε τον Χορστ Ζεεχόφερ, ο οποίος είναι πρωτεργάτης ενός σχεδίου που θα δίνει το ελεύθερο στις Αρχές στα σύνορα να διώχνει τους μετανάστες, αν έχουν καταγραφεί σε άλλη χώρα ή αν η αίτησή τους έχει ήδη απορριφθεί.

Απέναντι σε αυτό το σκληρό μπρα-ντε-φέρ η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. Η Μέρκελ οραματίζεται την λύση του μεταναστευτικού σε μια νέα ευρωπαϊκή προσέγγιση με διμερείς συμφωνίες, ενώ κάνει σαφές ότι τοποθετείται υπέρ της διαμόρφωσης κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής ασύλου.

Η κόντρα μεταξύ τους όμως δεν σταματά εκεί, αφού ο Ζεεχόφερ απείλησε στα ίσια την καγκελάριο αφήνοντας εμμέσως να εννοηθεί ότι αν η Μέρκελ δεν υποχωρήσει θα πάρει την κατάσταση στα χέρια του, κάνοντας χρήση του λεγόμενου «υπουργικού προνομίου» και θα δώσει εντολή στην ομοσπονδιακή αστυνομία να εμποδίζει την είσοδο στα σύνορα.

Εάν δεν βρεθεί λοιπόν κοινή προσφυγική, οι πιθανότητες η Μέρκελ να απομακρύνει τον Χορστ Ζεεχόφερ είναι πάρα πολύ μεγάλες, ενώ δεν αποκλείεται και το γεγονός να προκηρυχθούν νέες εκλογές, ενδεχομένως και χωρίς την Μέρκελ.

Άξιο μνημόνευσης, ότι σε δημοσκόπηση του τηλεοπτικού καναλιού ARD της Γερμανίας, ενδεικτικό ήταν ότι το 86% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της άμεσης απέλασης όσων μεταναστών απορρίπτεται η αίτηση ασύλου, ενώ το 62% συμφωνεί με την άποψη ότι θα πρέπει να μην επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα μεταναστών χωρίς έγγραφα ή μεταναστών που έχουν προηγουμένως περάσει από άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εν αναμονή των εξελίξεων.

Διαβάστε όλα τα άρθρα του Νίκου Μαρουλίδη εδώ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments