Τουρισμός

Τράπεζα της Ελλάδος: Αύξηση στον τουρισμό το πρώτο τετράμηνο του έτους

Τράπεζα της Ελλάδος: Αύξηση στον τουρισμό το πρώτο τετράμηνο του έτους
Η Τράπεζα της Ελλάδος, ανακοίνωσε τα πρώτα στοιχεία για την τουριστική κίνηση το πρώτο τετράμηνο του έτους. 

Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της  Ελλάδος, αύξηση 11,5% παρουσίασε η εισερχόμενη τουριστική κίνηση στο πρώτο τετράμηνο του έτους φθάνοντας τα 2,903 εκατομμύρια ταξιδιώτες.

Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα οι ταξιδιωτικές εισπράξεις να εμφανίσουν αύξηση κατά 7,4% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, αγγίζοντας τα 1,05 δισ. ευρώ.

Το πλεόνασμα στο ταξιδιωτικό ισοζύγιο ωστόσο ήταν μειωμένος φέτος φθάνοντας τα 276 εκατ. ευρώ έναντι 354 εκατ. ευρώ πέρυσι. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στη μικρότερη αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων (κατά 73 εκατ. ευρώ ή 7,4%) σε σχέση με την αύξηση των ταξιδιωτικών πληρωμών (κατά 150 εκατ. ευρώ ή 24,2%).

Οσον αφορά στις εισπράξεις, αύξηση αύξηση κατά 9% εμφάνισαν αυτές από κατοίκους των χωρών της ΕΕ, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 610 εκατ. ευρώ, και στην αύξηση κατά 6,7% των εισπράξεων από κατοίκους των χωρών εκτός της ΕΕ-28, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 403 εκατ. ευρώ.

,Αναλυτικότερα, οι εισπράξεις από κατοίκους των χωρών της ζώνης του ευρώ αυξήθηκαν κατά 3,1% και διαμορφώθηκαν στα 403 εκατ. ευρώ, ενώ οι εισπράξεις από κατοίκους των χωρών της ΕΕ-28 εκτός της ζώνης του ευρώ παρουσίασαν άνοδο κατά 22,8% και διαμορφώθηκαν στα 207 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα, οι εισπράξεις από τη Γαλλία μειώθηκαν κατά 17,5% και διαμορφώθηκαν στα 58 εκατ. ευρώ, ενώ οι εισπράξεις από τη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 20,4% και διαμορφώθηκαν στα 148 εκατ. ευρώ.

Οι εισπράξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο επίσης αυξήθηκαν κατά 6,7% και διαμορφώθηκαν στα 88 εκατ. ευρώ. Από τις χώρες εκτός της ΕΕ-28, μείωση κατά 23,5% παρουσίασαν οι εισπράξεις από τη Ρωσία, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 17 εκατ. ευρώ, ενώ αυτές από τις ΗΠΑ μειώθηκαν επίσης κατά 7,1% και διαμορφώθηκαν στα 73 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δεύτερη η Ελλάδα στις προτιμήσεις των πελατών της TUI

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments