Ελλάδα

Που θα “χτυπήσει” η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Που θα “χτυπήσει” η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες
Σε βόρεια και κεντρική Ελλάδα οι περισσότερες δυσκολίες, παραμένουν πολύ χαμηλά οι θερμοκρασίες. Εξακολουθούν να παραμένουν κλειστοί δρόμοι στα ορεινά της Αττικής, δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία η γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου (προς το παρόν). Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν το βράδυ του Σαββάτου.

Οι περισσότερες περιοχές της χώρας εξακολουθούν να δοκιμάζονται από το χιονιά και το κύμα κακοκαιρίας που επηρεάζει όλη τη χώρα, με τα μεγαλύτερα προβλήματα να εντοπίζονται στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση. 

Προβλήματα, σε περιορισμένη κλίμακα, εντοπίζονται και στο οδικό δίκτυο της Αττικής, καθώς η λεωφόρος Πάρνηθας από το ύψος του τελεφερίκ, παραμένει κλειστή από χθες το βράδυ.

Η κυκλοφορία έχει διακοπεί επίσης, στην περιφερειακή οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης, από το ύψος του Στρατιωτικού Νοσοκομείου, αλλά και στην περιφερειακή οδό Ελευσίνας – Θήβας, από το ύψος των Βιλίων.

Ανάλογα προβλήματα παρατηρούνται και στη Θεσσαλονίκη, όπου η αστυνομία έχει απαγορεύσει την κυκλοφορία στην περιφερειακή οδό Χορτιάτη – Αγίου Βασιλείου.

Σε επιφυλακή στη γέφυρα Ρίου -Αντιρρίου

Στην κυκλοφορία δόθηκε λίγο πριν τις 5.00 το απόγευμα, η γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, η οποία είχε κλείσει το πρωί, λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού.

Σε κάθε περίπτωση, η κατάσταση της γέφυρας θα παρακολουθείται στενά, καθώς αν χρειαστεί, θα ληφθούν εκ νέου προληπτικά μέτρα για την ασφάλεια οδηγών και επιβατών.Προβλήματα στη δυτική Ελλάδα

Διαρκή μάχη για να κρατήσει ανοικτούς τους δρόμους δίνει από χθες, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Προβλήματα, λόγω της έντονης χιονόπτωσης, παρατηρούνται σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο των περιφερειακών ενοτήτων Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας.

Δεδομένου ότι τα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες, η περιφέρεια καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, δίχως τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Για τις επόμενες ώρες

Στην Αττική εκτιμάται ότι θα σημειωθούν χιονοπτώσεις, οι οποίες κατά περιόδους στα βόρεια θα είναι πυκνές. Στα νότια, θα εκδηλωθούν νεφώσεις με χιονόνερο ή παροδικές χιονοπτώσεις.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται νεφώσεις με παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις, κυρίως στα ανατολικά.

Για αύριο, Κυριακή, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) αναμένει χιονοπτώσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας – πλην των βορειοδυτικών – με τα φαινόμενα να είναι εντονότερα σε βόρειο Αιγαίο, ανατολική Θεσσαλία, Εύβοια, ανατολική Στερεά και Κρήτη.

Στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές αναμένεται χιονόνερο και σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα, πλησίον ή και κάτω των μηδέν βαθμών Kελσίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments