Διεθνή

Παράνομη η ιδιοκτησία άγριων ζώων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Παράνομη η ιδιοκτησία άγριων ζώων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Γεγονός που αποτελεί σημαντικό βήμα για την προστασία τους, καθώς η ιδιοκτησία εξωτικών ζώων ως κατοικίδια αποτελεί ένα σύμβολο κύρους στην χώρα.

Καθολικά απαγόρευσαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα την ιδιοκτησία άγριων ζώων, γεγονός που αποτελεί σημαντικό βήμα για την προστασία τους, καθώς η ιδιοκτησία εξωτικών ζώων ως κατοικίδια αποτελεί ένα σύμβολο κύρους στην πετρελαιοπαραγωγό χώρα της Μέσης Ανατολής.

Ο νέος νόμος απαγορεύει τόσο το εμπόριο όσο και την κυριότητα όλων των ειδών άγριων, αιχμάλωτων και επικίνδυνων ζώων. Αυτό περιλαμβάνει άγρια αιλουροειδή, όπως τους γατόπαρδους (τσιτάχ), οι οποίοι φέρεται να έχουν εξημερωθεί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και άλλες κοντινές χώρες.

Τα είδη αυτά θα μπορούν τώρα να στεγάζονται μόνο σε ζωολογικούς κήπους, πάρκα άγριας ζωής και τσίρκο, καθώς και σε επιστημονικά κέντρα αναπαραγωγής και έρευνας.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, όποιος παραβιάζει τον νόμο και βρεθεί με εξωτικά ζώα σε κοινούς χώρους θα τιμωρείται έως και με έξι μήνες φυλάκιση και πρόστιμο ύψους 130.000 ευρώ. Οι ποινές θα είναι αυστηρότερες για τα άτομα που χρησιμοποιούν τα ζώα αυτά ώστε να «τρομοκρατήσουν» άλλους ανθρώπους.

Ο νέος νόμος αποτελεί παράδειγμα όχι μόνο για τις άλλες αραβικές χώρες, αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο, σύμφωνα με τον Ελ Σαγιέντ Μοχάμεντ, περιφερειακό διευθυντή του Διεθνούς Ταμείου για την Ευημερία των Ζώων στο Ντουμπάι.

«Χαιρετίζουμε την κυβέρνηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για τη λήψη αυτής της σημαντικής πρωτοβουλίας, η οποία θέλουμε να αποτελέσει ένα ορόσημο για τις υπόλοιπες χώρες, όχι μόνο στην περιοχή, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο», δήλωσε στα τοπικά μέσα.

Εξάλλου, πέρυσι η Κίνα απαγόρευσε την κατανάλωση ειδών ζώων που απειλούνται με εξαφάνιση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments