Τεχνολογία

Intel Core i 8ης γενιάς: Σταθερή στην αρχιτεκτονική των 14nm

Intel Core i 8ης γενιάς: Σταθερή στην αρχιτεκτονική των 14nm
Oι νέοι επεξεργαστές, "Coffee Lake", θα προσφέρουν υψηλότερη απόδοση τουλάχιστον κατά 15% σε σχέση με ένα σημερινό επεξεργαστή Core i7 7ης γενιάς.

Στα μέσα του 2017 αναμένεται να ξεκινήσει η διάθεση των επεξεργαστών 8ης γενιάς της Intel, οι οποίοι φέρουν την κωδική ονομασία Coffee Lake. 

Οι επεξεργαστές Intel Core της 8ης γενιάς θα είναι κατασκευασμένοι με βάση την αρχιτεκτονική των 14 nm, ενώ -σύμφωνα με το Liliputing- οι νέοι επεξεργαστές θα προσφέρουν υψηλότερη απόδοση τουλάχιστον κατά 15% σε σχέση με ένα σημερινό επεξεργαστή Core i7 7ης γενιάς.

Οι πληροφορίες θέλουν την Intel να προχωρά και στην αρχιτεκτονική των 10 nm στα μελλοντικά chips που θα παρουσιάσει, αλλά σε πρώτη φάση εκτιμάται ότι θα ακολουθήσει την επιλογή των 14 nm.

Η Intel δεν έχει αποκαλύψει πολλές λεπτομέρειες για τους Core επεξεργαστές 8ης γενιάς, αλλά υποστηρίζουν ότι θα παρέχουν βελτιωμένες επιδόσεις κατά 15% σε σχέση με την 7η γενιά, όπως αντίστοιχα είχε και η 7η σε σχέση με την 6η.

Η Intel φέρεται να είναι έτοιμη να προχωρήσει στην κατασκευή ενός νέου εργοστασίου επεξεργαστών στην Αριζόνα των ΗΠΑ, στο οποίο η εταιρεία εκτιμάται ότι δεν θα ασχοληθεί μόνο με την έρευνα και εξέλιξη των chips στην αρχιτεκτονική των 10 nm, αλλά και με τα ολοκληρωμένα κυκλώματα με αρχιτεκτονική 7 nm που θα ακολουθήσουν.

Μένει να δούμε όλες τις μελλοντικές κινήσεις στις οποίες θα προχωρήσει η Intel.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments