Διεθνή

(upd) Νεκρή η 8χρονη Σάφι Ρούσος – Το νεαρότερο θύμα της επίθεσης στο Μάντσεστερ (pic)

(upd) Νεκρή η 8χρονη Σάφι Ρούσος – Το νεαρότερο θύμα της επίθεσης στο Μάντσεστερ (pic)
Ο θείος της ενημέρωσε το κυπριακό Υπουργείο Εξωτερικών ότι η ανιψιά του είναι μεταξύ των θυμάτων. Είχε πάει στην συναυλία με τη μαμά της και την αδερφή της που νοσηλεύονται τραυματισμένες. Αγνοούνται ακόμη πολλά παιδιά. Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης.

Ένα κορίτσι 8 ετών, η Σάφι Ρόουζ Ρούσος βρίσκεται ανάμεσα στους νεκρούς, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ, αποτελώντας το νεαρότερο θύμα της επίθεσης.

Ο θείος της 8χρονης, Κρις Ρούσου, ενημέρωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι η ανιψιά του είναι νεκρή: αυτό ανέφερε αρμόδιος του Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων του κυπριακού ΥΠΕΞ στο ΑΠΕ -ΜΠΕ. Μέχρι στιγμής, το Κυπριακό Προξενείο στο Λονδίνο δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη το θάνατο του παιδιού. Στο νοσοκομείο του Μάντσεστερ έχουν διακομισθεί η μητέρα και η αδελφή του. Το Προξενείο δεν έχει ως τώρα ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας τους.

Υπενθυμίζεται πως η 8χρονη είχε πάει στη συναυλία με τη μητέρα της και την αδερφή της και κατά την έξοδό τους από το Μάντσεστερ Αρένα βρέθηκαν στο σημείο της βομβιστικής επίθεσης. Η μητέρα της και η αδερφή της τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Μάντσεστερ. Το προξενείο δεν έχει ως τώρα ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας τους.

Τα ίχνη της άτυχης 8χρονης είχαν χαθεί από τη στιγμή της έκρηξης.

Νωρίτερα οι συγγενείς της έκαναν έκκληση στα μέσα κοινωνικής δικτύσωσης για να βρεθεί.

«Η φίλη της αδερφής μου και οι κόρες της ήταν στην συναυλία. Η Σάφι, οκτώ χρονών, αγνοείται ακόμα. Η μαμά της Λίζα και η αδερφή της Ας βρίσκονται στο νοσοκομείο, αλλά δεν απειλείται η ζωή τους» γράφει μια γυναίκα, εκλιπαρώντας όποιους μπορούν να βοηθήσουν.

Η φωτογραφία της μικρής Σάφι έχει κάνει το γύρο των κοινωνικών δικτύων με τους χρήστες να την κοινοποιούν διαρκώς προκειμένου να βοηθήσουν στον εντοπισμό της. Πάντως ορισμένοι σχολιάζοντας τις αναρτήσεις αναφέρουν ότι έχουν ακούσει ότι το μικρό κορίτσι έχει εντοπιστεί, κάτι τέτοιο όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί από καμία επίσημη πηγή μέχρι στιγμής κι έτσι συνεχίζονται οι εκκλήσεις για τον εντοπισμό της.

Έως τώρα, όπως μεταδίδει η βρετανική Τέλεγκραφ, οικογένειες και φίλοι 13 ατόμων επιβεβαίωσαν ότι οι δικοί τους άνθρωποι αγνοούνται μετά την φονική επίθεση.

Ο δράστης σκοτώθηκε μέσα στο στάδιο, αφού πυροδότησε τα εκρηκτικά

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο δράστης σκοτώθηκε αφού πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε λίγο μετά τις 22:33 τοπική ώρα (00:33 ώρα Ελλάδας) στο Manchester Arena, που έχει χωρητικότητα 21.000 ανθρώπων. Μεταξύ των νεκρών είναι και παιδιά, τόνισε η αστυνομία.

«Σε αυτό το στάδιο πιστεύουμε ότι η χθεσινοβραδινή επίθεση πραγματοποιήθηκε από έναν άνδρα», δήλωσε ο διοικητής της αστυνομίας του Μάντσεστερ Ίαν Χόπκινς στους δημοσιογράφους. «Προτεραιότητα μας είναι να καθορίσουμε αν έδρασε μόνος ή ως μέλος ενός δικτύου», πρόσθεσε. «Ο δράστης πέθανε στο στάδιο. Πιστεύουμε ότι έφερε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, τον οποίο πυροδότησε προκαλώντας αυτό το τραγικό συμβάν», εξήγησε ο Χόπκινς.

Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, όμως Αμερικανοί αξιωματούχοι τη συγκρίνουν με τις συντονισμένες επιθέσεις ισλαμιστών τον Νοέμβριο του 2015 στο Μπατακλάν στο Παρίσι, από τις οποίες σκοτώθηκαν περίπου 130 άνθρωποι. Ωστόσο, τζιχαντιστής στο όνομα του ISIS ανέλαβε την ευθύνη και απείλησε ότι αυτό το περιστατικό ήταν μόνο η αρχή.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Μάντσεστερ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων που πρόσκειται στην οργάνωση, Amaq. Το Ισλαμικό Κράτος ανέφερε πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε με εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί στη συναυλία στο στάδιο Μάντσεστερ Αρένα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments