Διεθνή

Λονδίνο: Στους 12 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών – Εκατοντάδες οι αγνοούμενοι

Λονδίνο: Στους 12 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών – Εκατοντάδες οι αγνοούμενοι
Σύμφωνα με τις αρχές, ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί, αφού οι αγνοούμενοι είναι εκατοντάδες. Υπάρχουν ακόμα εστίες πυρκαγιάς. Όλο το βράδυ αναμένεται να επιχειρούν οι πυροσβέστες. Οι παγιδευμένοι, αρκετοί από τους οποίους θεωρείται ότι είναι ακόμη εγκλωβισμένοι ακούστηκαν να ικετεύουν για τη ζωή τους.

Δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στον πύργο Grenfell, σύμφωνα με νέα ανακοίνωση της μητροπολιτικής αστυνομίας.

Οι αρχές υποστηρίζουν πως ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί με τους αγνοούμενους να είναι εκατοντάδες. Στο νοσοκομείο διακομίστηκαν 79 άνθρωποι με 18 εξ αυτών, σύμφωνα με την Telegraph, να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο Στιβ Ειπτερ, διευθυντής ασφαλείας του London Fire Brigade, ανέφερε πως οι πυροσβέστες «έψαξαν σχεδόν όλο το κτίριο», καταφέροντας να φτάσουν μέχρι τον τελευταίο όροφο.

Ακόμη υπάρχουν εστίες πυρκαγιάς που πρέπει να σβηστούν και βρίσκονται «δύσκολα» σημεία. Οπως είπε, οι πυροσβέστες θα βρίσκονται όλο το βράδυ στο κτίριο.

«Οι σκέψεις μας είναι με όλους όσοι εμπλέκονται σε αυτή την πραγματικά συγκλονιστική πυρκαγιά στον πύργο Γκρένφελ. Μπορώ να επιβεβαιώσω έξι θανάτους αυτή τη στιγμή, αλλά αυτός ο αριθμός είναι πιθανό να αυξηθεί», δήλωσε ο διοικητής της αστυνομίας Stuart Cundy, τονίζοντας ότι η διαδικασία που θα ακολουθήσουν οι Αρχές τις επόμενες μέρες είναι πολύπλοκη. «Πολλοί άλλοι λαμβάνουν ιατρική περίθαλψη», ενημέρωσε επίσης.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανακοίνωσε λίγο μετά τις 13.00 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος) ότι «Τα πληρώματά μας εξακολουθούν να προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά στο #GrenfellTower και πραγματοποιούν ενδελεχείς έρευνες», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική. «Τα ειδικά πληρώματά μας αστικής έρευνας και διάσωσης και ένας στατικός μηχανικός έχουν ελέγξει το κτίριο και ανακοίνωσαν ότι δεν κινδυνεύει να καταρρεύσει και ότι είναι ασφαλές για τα πληρώματά μας να βρίσκονται εκεί».

Η τρομακτική φωτιά ξεκίνησε από ψυγείο που που εξερράγη σε διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου και γρήγορα πήρε τεράστιες διαστάσεις και εξαπλώθηκε σε όλο το κτίριο, προς τα πάνω. Ο ακριβής αριθμός νεκρών και εγκλωβισμένων είναι άγνωστος μέχρι στιγμής.

Το κτίριο των 24 ή 27 ορόφων (η πυροσβεστική μίλησε για 24όροφο, αλλά βρετανικά ΜΜΕ επιμένουν ότι πρόκειται για 27όροφο κτίριο) εκτιμάται ότι είχε πάνω από 126 διαμερίσματα και οι ένοικοι που βρίσκονταν μέσα στο κτίριο την ώρα που ξέσπασε η φωτιά εικάζεται ότι ήταν από 200 έως 600.

Η φωτιά ξέσπασε λίγα λεπτά πριν τη μία τη νύχτα και μόλις οκτώ ώρες μετά, η πυροσβεστική έκανε λόγο για νεκρούς. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία εκφράζονται φόβοι για δεκάδες νεκρούς (καθώς η εκπρόσωπος της πυροσβεστικής περιορίστηκε να πει ότι υπάρχουν απλά νεκροί από τη φωτιά χωρίς να διευκρινίσει πόσοι), υπάρχουν δεκάδες τραυματίες, πάνω από 50, με εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία του Λονδίνου και πολλοί εγκλωβισμένοι.

Εκατοντάδες οι αγνοούμενοι

Επικεφαλής οργάνωσης που συμμετέχει στην επιχείρηση εντοπισμού των θυμάτων ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, αποκάλυψε, σύμφωνα με τη Daily Mail, ότι κανείς από τους ενοίκους των τριών τελευταίων ορόφων δεν μπορεί να έχει επιβιώσει. «Εχουμε μια λίστα με αγνοούμενους, υπάρχουν τόσο πολλοί. Είναι πιθανό να ξεπερνούν τους 50, πιθανότατα εκατοντάδες», είπε. 

Οι παγιδευμένοι, αρκετοί από τους οποίους θεωρείται ότι είναι ακόμη εγκλωβισμένοι ακούστηκαν να ικετεύουν για τη ζωή τους, ενώ κουνούσαν λευκές πετσέτες και έκαναν σήματα με φακούς και κινητά τηλέφωνα σε μια προσπάθεια να τραβήξουν την προσοχή των πυροσβεστών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments