Διεθνή

Θρίλερ με τον δράστη στη Βαρκελώνη: 17χρονος ο ύποπτος για το μακελειό (pics)

Θρίλερ με τον δράστη στη Βαρκελώνη: 17χρονος ο ύποπτος για το μακελειό (pics)
Φέρεται να έκλεψε την ταυτότητα του αδελφού του, ο οποίος έχει ήδη συλληφθεί από τις αρχές. Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.

Ασύλληπτος εξακολουθεί να βρίσκεται ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στη Βαρκελώνη που με ένα λευκό βαν σκότωσε 13 ανθρώπους στον πεζόδρομο Λας Ράμπλας στη Βαρκελώνη. Όπως διευκρίνισε η αστυνομία ο οδηγός του λευκού βαν μετά την επίθεση διέφυγε πεζή και οι Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.

Μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί έχουν συλλάβει δύο άτομα, τον Ντρις Ουκαμπίρ από το Μαρόκο στο όνομα του οποίου φέρεται να νοικιάστηκε το όχημα, και έναν Ισπανό από τον θύλακα της Μελίγια για τον οποίο δεν έχουν γίνει γνωστά στοιχεία της ταυτότητάς του.

Τελευταίες πληροφορίες ωστόσο θέλουν ο οδηγός του βαν να είναι ο 17χρονος αδερφός του Ντρις Ουκαμπίρ, Μούσα, ο οποίος κατά τις ίδιες πληροφορίες υπέκλεψε την ταυτότητα του αδερφού του για να νοικιάσει το αυτοκίνητο με το οποίο έγινε η επίθεση στη Βαρκελώνη.

Σύμφωνα με την El Pais στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Kiwi υπάρχει ένα προφίλ με το όνομα Μούσα Ουκαμπίρ στο οποίο γίνονται αναφορές σε σφαγή απίστων. Συγκεκριμένα ο Ουκαμπίρ έγραφε ότι αν ήταν ο απόλυτος ηγέτης του κόσμου το πρώτο πράγμα που θα έκανε θα ήταν «να σκοτώσω τους άπιστους και να αφήσω τους Μουσουλμάνους να ακολουθήσουν την πίστη τους».

Αν και έχουν γίνει λίγα στοιχεία γνωστά για το παρελθόν του, ο αδερφός του που έχει συλληφθεί είχε γεννηθεί στο χωριό Αγκμπάλα στο Μαρόκο.  Οι New York Times υποστηρίζουν ότι στο όνομα του Ντρις Ουκαμπίρ είχαν νοικιαστεί συνολικά τρία βαν.

Ο 17χρονος Μούσα Ουκαμπίρ

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την καταστροφή που άφησε πίσω του χθες ο δράστης κατά μήκος της γνωστότερης λεωφόρου στην πόλη, η οποία ήταν γεμάτη τουρίστες που απολάμβαναν την απογευματινή βόλτα τους. Ο απολογισμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 100, δήλωσαν οι αρχές.

Ο Ντρις Ουκαμπίρ

Αμέσως μετά την επίθεση η αστυνομία κυκλοφόρησε τη φωτογραφία του Ντρις Ουκαμπίρ, ενός 28χρονου Μαροκινής καταγωγής, επισημαίνοντας ότι νοίκιασε ένα δεύτερο φορτηγό, που πιστεύεται ότι επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί ως όχημα διαφυγής και στο οποίο βρέθηκαν έγγραφά του. Ένας άνδρας συνελήφθη στο σημείο.

Αλλά πηγές της αστυνομίας λένε ότι ο Ουκαμπίρ παραδόθηκε αργότερα μόνος του στο αστυνομικό τμήμα του Ριπόλ, περίπου 100 χιλιόμετρα βόρεια της Βαρκελώνης και υποστήριξε ότι ο μικρότερος αδελφός του του είχε κλέψει τα έγγραφά του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments