Πολιτική

Μακρόν στην Αθήνα: Η πρωτεύουσα γίνεται… φρούριο – Όλο το πρόγραμμά του

Μακρόν στην Αθήνα: Η πρωτεύουσα γίνεται… φρούριο – Όλο το πρόγραμμά του
Ο Μακρόν φτάνει αύριο το μεσημέρι στην Αθήνα η οποία θα θυμίζει... φρούριο. Σε επιφυλακή 2.000 αστυνομικοί. Δείτε το πρόγραμμά του και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν.

Ο Μακρόν αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα αύριο, Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου, στις 13:00, όπου και θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη και τα μέτρα ασφαλείας στην πρωτεύουσα αναμένονται δρακόντεια, με περισσότερους από 2.000 αστυνομικούς να είναι σε… επιφυλακή.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, στις 13.30. Ακολούθως ο κ. Μακρόν θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στη συνέχεια θα συναντήσει τον Αλέξη Τσίπρα, στις 15.30 στο Μέγαρο Μαξίμου. Μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο ηγετών, θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο κυβερνητικών αντιπροσωπειών. Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Γαλλίας θα παραχωρήσουν κοινές δηλώσεις προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Στις 19:00, ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Γαλλίας θα απευθύνουν ομιλίες στον Λόφο της Πνύκας.

Στις 21.00 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει επίσημο δείπνο στον Γάλλο ομόλογό του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την επίσκεψη του Μακρόν θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες. Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από αύριο Πέμπτη (07.09.2017) στις 10:00 και θα διαρκέσουν έως τις 15:00 της Παρασκευής (08.09.2017).

Για τις 10 το πρωί της Παρασκευής, 8 Σεπτεμβρίου, είναι προγραμματισμένη συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού και του Γάλλου Προέδρου με Έλληνες και Γάλλους επιχειρηματίες στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Σημειώνεται, ότι από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, η οποία βρίσκεται επί ποδός, σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας των οχημάτων. Η Τροχαία, η οποία θα πραγματοποιεί εκτροπές της κυκλοφορίας σε τακτά χρονικά διαστήματα, απευθύνει έκκληση στους οδηγούς να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments