Διεθνή

Λονδίνο: Έκρηξη στο μετρό – Πληροφορίες για τραυματίες (pics)

Λονδίνο: Έκρηξη στο μετρό – Πληροφορίες για τραυματίες (pics)
Έκρηξη στο σταθμό του μετρό Πάρσονς Γκρίν στο Λονδίνο. Πολλοί τραυματίες με εγκαύματα στο πρόσωπο. Ακολούθησε πανικός και ποδοπατήθηκαν άνθρωποι. Ως τρομοκρατική επίθεση αντιμετωπίζουν το περιστατικό οι αρχές.

Συναγερμός σήμανε στο Λονδίνο μετά από έκρηξη που σημειώθηκε στο σταθμό μετρό Πάρσονς Γκριν, με τα βρετανικά μέσα να μεταδίδουν πως τουλάχιστον 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν στη νέα τρομοκρατική επίθεση.

Πηγές τις βρετανικές αστυνομίας αναφέρουν πως αντιμετωπίζουν το περιστατικό ως τρομοκρατική επίθεση.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι τα θύματα υπέστησαν τραύματα στο πρόσωπο μετά την έκρηξη ενός λευκού μπιτονιού.

Πολλοί από τους επιβάτες έχουν εγκαύματα στο πρόσωπο. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον μια γυναίκα έχει εγκαύματα και στα πόδια.

Μετά την έκρηξη ακολούθησαν σκηνές πανικού. Οι επιβάτες έτρεχαν τρομαγμένοι να απομακρυνθούν, ενώ στο σταθμό έφταναν ισχυρές μονάδες της αστυνομίας και της πυροσβεστικής.

Ένας αυτόπτης μάρτυς είπε ότι «πολλά» άτομα τραυματίστηκαν μετά την έκρηξη και στον πανικό που ακολούθησε, καθώς ποδοπατήθηκαν.

Σύμφωνα με την Daily Mail, άλλοι αυτόπτοι μάρτυρες, χωρίς να επιβεβαιώνεται, αναφέρουν ότι κάποιοι τούς φώναζαν πως υπάρχει άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι ή όπλο, με την αστυνομία να παροτρύνει όλους να απομακρυνθούν από το σημείο.

«Είμαι ασφαλής, έτρεξα να σώσω τη ζωή μου στον σταθμό Parsons Green – πολλοί ποδοπατήθηκαν και τραυματίστηκαν. Δεν είμαι σίγουρη πώς συνέβη, γίνεται λόγος για φωτιά και έκρηξη.»

Σοκαρισμένοι επιβάτες προσπάθησαν να αναζητήσουν πληροφορίες στο Twitter.

«Τι στο καλό συμβαίνει στο Parsons Green – ουδέποτε φοβήθηκα τόσο στη ζωή μου – μπορούν να βγάλουν μια ανακοίνωση;», έγραψε ένας. Κάποιος άλλος συμπλήρωσε: «Τρόμος στο Parsons Green λόγω έκρηξης. Φωτιά σε τρένο. Κόσμος τρέχει να απομακρυνθεί από τον σταθμό».

Ενημερώνεται συνεχώς η Τερέζα Μέι

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον απηύθυνε έκκληση για ηρεμία.

«Φοβούμαι ότι οι πληροφορίες μου είναι περιορισμένες και είναι σημαντικό να μην προβαίνουμε σε εικασίες αυτή τη στιγμή.

Προφανώς όλοι θα πρέπει να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να συνεχίσουν φυσιολογικά τις ζωές τους, όσο φυσιολογικά μπορούν», δήλωσε στο Skynews.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments