Αθλητισμός

Αυτό είναι το ιδιωτικό τζετ του Λιούις Χάμιλτον, για το οποίο κατηγορείται για φοροδιαφυγή (pics)

Αυτό είναι το ιδιωτικό τζετ του Λιούις Χάμιλτον, για το οποίο κατηγορείται για φοροδιαφυγή (pics)
Η... πέτρα του σκανδάλου, που φέρνει τον Λιούις Χάμιλτον στα έγγραφα του Paradise Papers είναι το εντυπωσιακό κόκκινο ιδιωτικό του τζετ. Δείτε το στο φωτογραφικό αφιέρωμα του www.pagenews.gr.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Guardian που είναι ένα από τα 95 μέσα ενημέρωσης που συμμετείχαν στην έρευνα για τα Paradise Papers, ένα από τα πιο τρανταχτά ονόματα είναι αυτό του παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula1 Λιούις Χάμιλτον ο οποίος φέρεται να απέφυγε να πληρώσει φόρους για το ιδιωτικό του τζετ χρησιμοποιώντας μια εταιρία στη νήσο Μαν.

Το κόλπο που εφάρμοσε με τις οδηγίες της νομικής εταιρείας Appleby που βρίσκεται στο κέντρο των αποκαλύψεων ήταν να στήσει μια εταιρεία leasing και μέσω αυτής να νοικιάζει στον εαυτό του το τζετ του.

Ο Χάμιλτον θα έπρεπε να καταβάλει φόρο σχεδόν 3,3 εκατομμυρίων λιρών όταν αποφάσισε να εισαγάγει από τον Καναδά στη Βρετανία το αξίας 16,5 εκατομμυρίων λιρών αεροσκάφος Bombardier το 2013. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Χάμιλτον αγόρασε το αεροπλάνο στον Καναδά και η πρώτη του πτήση ήταν στο νησί που βρίσκεται στην Ιρλανδική θάλασσα.

Δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη αν ο Βρετανός πιλότος έχει πραγματοποιήσει αυτό το ταξίδι, πάντως έλαβε επιστροφή φόρου αξίας 5.2 εκατ. δολαρίων.

Το αεροσκάφος είναι δηλωμένο σε μία εταιρία του Χάμιλτον στις Παρθένους Νήσους, η οποία, με τη σειρά της, μισθώνει σε άλλη εταιρεία της Νήσου του Μαν κι αυτή το επινοικιάζει με τη σειρά της, σε εταιρία… τηλεοράσεων στο Γκέρνσεϊ, ένα άλλο μικρό νησάκι στη θάλασσα της Μάγχης.

Ο Βρετανός φέρεται να ίδρυσε άλλη μία εταιρεία στο Νήσο του Μαν, για να αγοράσει ένα σκάφος αξίας 2.5 εκατ. ευρώ, για την αγορά του οποίου δεν φαίνεται να έχει καταβληθεί ο ανάλογος φόρος!

Δείτε φωτογραφίες από το υπέροχο ιδιωτικό τζετ του Λιούις Χάμιλτον:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments