Διεθνή

Βενεζουέλα: 100 ημέρες διαδηλώσεων κατά της πολιτικής Maduro – Ελεύθερος μετά από 3 χρόνια ο Leopoldo Lopez (pics)

Βενεζουέλα: 100 ημέρες διαδηλώσεων κατά της πολιτικής Maduro – Ελεύθερος μετά από 3 χρόνια ο Leopoldo Lopez (pics)
Ο Leopoldo Lopez - η εμβληματική προσωπικότητα της αντιπολίτευσης - αποφυλακίστηκε σε μία συμβολική ημέρα για τη Βενεζουέλα, καθώς η 9η Ιουλίου σηματοδοτεί την 100η ημέρα διαδηλώσεων κατά της κυβέρνησης του Maduro στη χώρα.

Από τις αρχές του Απριλίου, πολλές διαδηλώσεις έχουν καταλήξει σε επεισόδια μεταξύ των διαδηλωτών και των αστυνομικών δυνάμεων, με εκατοντάδες ανθρώπους να έχουν συλληφθεί και χιλιάδες άλλους να έχουν τραυματιστεί. 

Τους τρεις τελευταίους μήνες, έχουν χάσει τη ζωή τους, στη διάρκεια των διαδηλώσεων στη Βενεζουέλα, τουλάχιστον 90 άνθρωποι. 

Όμως οι αντιδράσεις κατά της κυβέρνησης, η οποία δέχεται επικρίσεις για την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, αλλά και για καταπάτηση των ελευθεριών, συνεχίζονται. 

Και την Κυριακή, πλήθος ανθρώπων βγήκε στους δρόμους του Καράκας, ντυμένο στα άσπρα και κρατώντας την εθνική σημαία της χώρας, για να διαδηλώσει κατά του Maduro.

‘Δεν παραδίδουμε τα όπλα. Το γεγονός ότι ο Leopoldo γύρισε στο σπίτι του, μας γεμίζει με δύναμη’, λέει η Maria Garcia στο Reuters, μία 54χρονη γυναίκα που συμμετείχε στη διαδήλωση της Κυριακής. 

Ο Lopez είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 14 ετών για υποκίνηση βίας στις διαδηλώσεις του 2014 ενάντια στον Maduro που είχαν στοιχίσει τη ζωή σε 43 ανθρώπους. 

Αφέθηκε ελεύθερος, σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης, καθώς φαίνεται, να κατευνάσει το κύμα διαμαρτυριών στη χώρα.

Αφού βγήκε από τη φυλακή, έπειτα από περισσότερα από τρία χρόνια, τέθηκε αμέσως σε κατ’ οίκον περιορισμό στο σπίτι του στο Καράκας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments