Διεθνή

ΗΠΑ: Έστειλαν υπερσύγχρονο πολεμικό πλοίο στους πάγους και …πάγωσε (vid)

ΗΠΑ: Έστειλαν υπερσύγχρονο πολεμικό πλοίο στους πάγους και …πάγωσε (vid)
Επική γκάφα από τους Αμερικανούς, οι οποίοι έστειλαν υπερσύγχρονο πολεμικό πλοίο στους πάγους και... πάγωσε!

To USS Little Rock, το υπερσύγχρονο πλοίο των ΗΠΑ, εστάλη στους πάγους μεν, …πάγωσε δε στο κανάλι του Αγίου Λαυρεντίου.

Σκληρός αντίπαλος φαίνεται ότι αποδείχθηκε το κλίμα του Καναδά για ένα από τα υπερσύγχρονα πλοία του αμερικανικού πολεμικού Ναυτικού καθώς το USS Little Rock εγκλωβίστηκε στους πάγους στο κανάλι του Μόντρεαλ κι ίσως χρειαστεί να περιμένει ολόκληρο το χειμώνα εκεί για να μπορέσει να αποπλεύσει.

Το πολεμικό πλοίο εντάχθηκε στην ενεργό υπηρεσία στις 16 Δεκεμβρίου στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης κι ήταν να αποπλεύσει την επομένη για τη βάση του στο Τζάκσονβιλ της Φλόριντα.

Αλλά το παρατεταμένο κύμα αρκτικού ψύχους που διήρκεσε από τα τέλη Δεκεμβρίου μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου επιτάχυνε το σχηματισμό πάγου μέσα στο κανάλι, που έκλεισε για τη χειμερινή σεζόν στις 11 Ιανουαρίου και θα ξανανοίξει τον Μάρτιο.

«Διατηρώντας το πλοίο στο Μόντρεαλ μέχρι να είναι καθαρό το κανάλι θα εξασφαλίσει όχι μόνο το ίδιο, αλλά και το 70μελές πλήρωμά του και θα έχει μικρή επίπτωση στο επιχειρησιακό του πρόγραμμα», είπε εκπρόσωπος του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.

Μέχρι τον Μάρτιο λοιπόν το πλήρωμα θα κάνει ασκήσεις ετοιμότητας προκειμένου να περάσει ευχάριστα και δημιουργικά ο καιρός. Το μήκους 118 μ. σκάφος, είναι εξοπλισμένο με ελικοδρόμιο, ράμπα για μικρά σκάφη, σχεδιάστηκε για ναρκαλιευτικές και ανθυποβρυχιακές αποστολές και μπορεί να πιάσει ταχύτητα 45 κόμβων την ώρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments