Αθλητισμός

Διαμαντίδης για Σπανούλη: «Από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία της Euroleague»

Διαμαντίδης για Σπανούλη: «Από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία της Euroleague»
Ο Βασίλης Σπανούλης χρειάζεται μόλις 13 ασίστ για να ξεπεράσει τον Δημήτρη Διαμαντίδη και να βρεθεί στην κορυφή της σχετικής λίστας της Euroleague. Η διοργανώτρια απευθύνθηκε στον “3D” για να μιλήσει για τον ηγέτη του Ολυμπιακού.

Η Euroleague έκανε… focus στον Βασίλη Σπανούλη, τον οποίο χαρακτήρισε ως έναν από τους κορυφαίους σύγχρονους παίκτες της διοργάνωσης.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έχει μοιράσει 1243 ασίστ και χρειάζεται ακόμα 13 για να αφήσει πίσω του τον Δημήτρη Διαμαντίδη (1255) και να γίνει ο κορυφαίος πασέρ στην ιστορία της Euroleague.

Συμπαίκτες και αντίπαλοι «αποθέωσαν» τον Σπανούλη! Μέσα σε αυτούς ο ίδιος ο Διαμαντίδης, αλλά κι ο Νικ Καλάθης.

«Το αξίζει, είναι σπουδαίος παίκτης, ένας από τους μεγαλύτερους που έχουν παίξει ποτέ στη EuroLeague. Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτόν και είμαι χαρούμενος γιατί θα είναι ξανά Έλληνας παίκτης (σ.σ. στην κορυφή της λίστας). Είναι 35 και παραμένει ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας του. Αυτό δείχνει ότι είναι ακόμα σπουδαίος. Έχει στόχους με την ομάδα του, άρα θα είναι ακόμα μία σπουδαία σεζόν γι’ αυτόν…» ανέφερε ο Διαμαντίδης.

Ο ίδιος ο Βασίλης Σπανούλης τόνισε: «Σίγουρα νιώθω ωραία αλλά αν μπορώ να δίνω ασίστ για να βοηθήσω την ομάδα , αυτό είναι το πιο σημαντικό για μένα. Δίνοντας ασίστ, κάνεις κάποιον άλλο το ίδιο χαρούμενο πέρα από τον εαυτό σου. Είναι ωραίο να βλέπεις Έλληνες παίκτες στην κορυφή αυτής της λίστας με τους πασέρ. Σίγουρα, η ασίστ που μου έρχεται στο μυαλό είναι αυτή στον Πρίντεζη το 2012. Μας έδωσε έναν ευρωπαϊκό τίτλο άρα είναι μία ασίστ που δεν μπορείς να ξεχάσεις».

Όσον αφορά τον αντίπαλο του -στα παρκέ- Νικ Καλάθη, ανέφερε: “Οι δύο αυτοί γκαρντ είναι για εμένα οι κορυφαίοι πλέι μέικερ… ever! Άρα είναι επόμενο να βρίσκονται στην κορυφή της συγκεκριμένης λίστας”.

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης σχολίασε για τον αρχηγό του Ολυμπιακού: «Ο Σπανούλης είναι από τους κορυφαίους παίκτες όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά στην Ευρώπη. Οι Έλληνες πρέπει να είναι υπερήφανοι που έχουν δύο παίκτες στην κορυφή της λίστας. Το μπάσκετ είναι μέρος της ζωής του Βασίλη. Το σκέφτεται συνεχώς, τον νοιάζει πως θα νικά ανεξάρτητα από το τι παιχνίδι είναι ή ποιος είναι ο αντίπαλος. Σε κάθε παιχνίδι προσπαθεί να είναι το καλύτερο παράδειγμα για τους παίκτες και για το πως μπορεί κάποιος να κάνει καριέρα στο μπάσκετ».

Με τη σειρά του, ο Γιώργος Πρίντεζης πρόσθεσε πως: «Όταν μπορείς να σκοράρεις και να δημιουργήσεις πολύ καλά. Μπορείς να κάνει και τα δύο με υψηλή ποιότητα, τότε είσαι κοντά στο να θεωρηθείς legend! Αυτή η… πείνα για τίτλους είναι που κάνει τον Βασίλη διαφορετικό. Έχει πάντα κίνητρο, είτε παίζει σε φιλικό είτε σε τελικό, για εκείνον είναι το ίδιο. Η ρουτίνα του είναι απίστευτη και πάντα ετοιμάζεται για το παιχνίδι 100% συγκεντρωμένος».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments