Ελλάδα

Γιατί οι Τούρκοι κρατούν στη φυλακή τους Έλληνες στρατιωτικούς – Ο φόβος της 5ετούς φυλάκισης

Γιατί οι Τούρκοι κρατούν στη φυλακή τους Έλληνες στρατιωτικούς – Ο φόβος της 5ετούς φυλάκισης
«Υπάρχουν χειροπιαστά στοιχεία -ισχυρές υποψίες ότι οι δύο συλληφθέντες υπέπεσαν στο αδίκημα για το οποίο κατηγορούνται»,αναφέρει ο δικαστής.

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί παραμένουν προφυλακισμένοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης από τις 2 Μαρτίου, την ώρα που απορρίφθηκε για δεύτερη φορά το αίτημα αποφυλάκισής τους.

Ο χρόνος μάλιστα της προφυλάκισης παραμένει αδιευκρίνιστος, με τον εισαγγελέα να δηλώνει ότι πρέπει πρώτα να εξεταστούν «όλα τα στοιχεία». Από το πρωί ωστόσο υπήρχαν πληροφορίες ότι ήταν πολύ πιθανό να εξεταστεί σήμερα το θέμα. Το νέο αίτημα κατέθεσαν σήμερα οι δικηγόροι τους και το δικαστήριο αποφάνθηκε αρνητικά αυθημερόν. Υπενθυμίζεται πως το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ήταν κανονικά προγραμματισμένο να εξεταστεί από το δικαστήριο της Αδριανούπολης την Παρασκευή 30 Μαρτίου.

Ο δικαστής που εξέτασε άμεσα το αίτημα αποφάσισε να παραμείνουν προφυλακισμένοι με το σκεπτικό ότι «υπάρχουν χειροπιαστά στοιχεία -ισχυρές υποψίες ότι οι δύο συλληφθέντες υπέπεσαν στο αδίκημα για το οποίο κατηγορούνται».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, με βάση το σκεπτικό, το οποίο δημοσιεύθηκε σε τουρκικά ΜΜΕ, ο δικαστής επικαλείται μεταξύ άλλων το γεγονός ότι «δεν διαθέτουν διεύθυνση διαμονής στην Τουρκία». Επίσης, αναφέρει ότι «υφίσταται η σκέψη ότι μπορεί να διαφύγουν αν παραμείνουν ελεύθεροι», ενώ στους λόγους απόρριψης της άρσης προφυλάκισης συμπεριλαμβάνεται και το ότι η πράξη έγινε από στρατιωτικούς, αλλά και ο τρόπος που αυτή έγινε.

Σύμφωνα πάντα με όσα μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ο δικαστής ισχυρίζεται επίσης ότι «το μέτρο προφυλάκισης είναι σε λογικό πλαίσιο αν ληφθεί υπόψη ότι η προβλεπόμενη από τον νόμο ποινή είναι 5ετής φυλάκιση». Τέλος, υποστηρίζει ότι «η αποφυλάκισή τους με περιοριστικά μέτρα δεν θα είναι επαρκής».

Ο Πάνος Καμμένος επιμένει στα περί ομηρίας

Νωρίτερα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, δήλωσε πως δεν είναι βέβαιος πως η απελευθέρωση των στρατιωτικών θα γίνει πριν το Πάσχα: «Θεωρώ ότι η παρέμβαση Γιούνκερ και η απάντηση Ερντογάν θα οδηγήσουν πριν από το Πάσχα στην απελευθέρωση των δυο ομήρων. Αν η Τουρκία πράγματι είναι ειλικρινής και θέλει να ακολουθήσει έναν ευρωπαϊκό δρόμο δεν μπορεί να κρατάει ομήρους δυο Έλληνες στρατιωτικούς για ένα απλό μεθοριακό επεισόδιο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments