Αθλητισμός

Ολυμπιακός: Καταγγελία κατά ΑΕΚ – ΠΑΟΚ για τα επεισόδια στον τελικό – Τι ζητά

Ολυμπιακός: Καταγγελία κατά ΑΕΚ – ΠΑΟΚ για τα επεισόδια στον τελικό – Τι ζητά
Ο Ολυμπιακός παίζει όλα τα χαρτιά του.

Βαθμολογικό πλεονέκτημα για το νέο πρωτάθλημα επιδιώκει να κατοχυρώσει από τώρα ο Ολυμπιακός. Η ερυθρόλευκη ΠΑΕ προχώρησε σε καταγγελία στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα της ΕΠΟ, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, σε βάρος της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ. Η καταγγελία έγινε με αφορμή τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στον τελικό του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ.

Τι ζητάει ο Ολυμπιακός

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του SDNA, ο Ολυμπιακός ζητάει να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη εναντίον των δύο ΠΑΕ βάσει του άρθρου 15, παράγραφος 4β και να επιβληθεί σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ποινή έδρας 2 έως 4 αγωνιστικές, πρόστιμο έως 250.000 ευρώ και παράλληλα αφαίρεση 3 βαθμών!

Το άρθρο 15 αναφέρεται στην «είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου, που συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας».

Οι «ερυθρόλευκοι» προχώρησαν σε καταγγελία θεωρώντας πως έχουν έννομο συμφέρον (το οποίο θα κριθεί) και προς ενίσχυση των ισχυρισμών τους προσκόμισαν οπτικοακουστικό υλικό. Την ίδια ώρα, η ΠΑΕ Ολυμπιακός καταγγέλλει και τους παρατηρητές του τελικού και ζητάει την τιμωρία τους, ισχυριζόμενη πως δεν κατέγραψαν όλα τα περιστατικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκδίκαση της υπόθεσης είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή (18/5) στις 15:00 στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ και βάσει του κατηγορητηρίου, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ απειλούνται με βαρύ πρόστιμο και όχι με κάποια μεγαλύτερη ποινή.

Όπως αναφέρει το SDNA, μέχρι και απόψε το βράδυ, ο Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου δεν είχε πάρει στα χέρια του την καταγγελία του Ολυμπιακού, συνεπώς η τύχη της (αν θα τεθεί στο αρχείο ή θα ασκηθεί πειθαρχική δίωξη) θα κριθεί πιθανότατα την Παρασκευή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Ο Ολυμπιακός περιμένει τις τιμωρίες για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments