Υγεία

Η Sanofi μήνυσε τη Merck για παραβίαση πατεντών

Η Sanofi μήνυσε τη Merck για παραβίαση πατεντών
Η Sanofi υποστήριξε πως η Merck Sharp & Dohme παραβίασε μέχρι και 10 πατέντες, των οποίων τα δικαιώματα έχει στην κατοχή της.

Μήνυση κατά της διεθνούς μονάδας της Merck κατέθεσε ο γαλλικός κολοσσός στα φάρμακα, Sanofi για υποτιθέμενη παραβίαση πατεντών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αγωγής που κατέθεσε στο αμερικανικό περιφερειακό δικαστήριο του Ντέλαγουερ, η Sanofi υποστήριξε πως η Merck Sharp & Dohme παραβίασε μέχρι και 10 πατέντες των οποίων τα δικαιώματα έχει στην κατοχή της η γαλλική φαρμακευτική, περιλαμβανομένων και δύο εξαιρετικά επιτυχημένων θεραπειών, μία για το διαβήτη και μία συσκευή χορήγησης ινσουλίνης.

Όπως μεταδίδει το MarketWatch, η Sanofi με έδρα το Παρίσι είναι μία από τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες θεραπειών για το διαβήτη, παρότι αυτό το κομμάτι των δραστηριοτήτων της πιέζεται όλο και περισσότερο από τα κόστη.

Η εταιρία προβλέπει ότι τα έσοδα από τα φάρμακα για το διαβήτη θα ελαττωθούν μέσα στα επόμενα χρόνια, καθώς εντείνεται ο ανταγωνισμός μεταξύ των κατασκευαστών ινσουλίνης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments