Οικονομία

Οι Έλληνες παραμένουν ανήσυχοι για το εργασιακό τους μέλλον

Οι Έλληνες παραμένουν ανήσυχοι για το εργασιακό τους μέλλον
Αύξηση του ποσοστού όσων φοβούνται για απώλεια της εργασίας τους.

Παραμένει η αβεβαιότητα των Ελλήνων για τις εργασιακές τους σχέσεις, καθώς η πλειονότητα των εργαζομένων στη χώρα μας νιώθει ανασφάλεια σε ό,τι έχει να κάνει με το εργασιακό μέλλον, όπως προκύπτει από έρευνα της Randstad.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι εργαζόμενοι, σε ποσοστό 39%, εκφράζουν έντονη ανησυχία για την απώλεια της εργασίας τους ή τη μη ανανέωση του συμβολαίου τους, για τους επόμενους έξι μήνες. Το αντίστοιχο ποσοστό στο β’ τρίμηνο, ανερχόταν στο 37%.

Η ηλικιακή ομάδα με το υψηλότερο ποσοστό, όσον αφορά τον φόβο απόλυσης, είναι αυτή των 18 έως 24 ετών (57%). Το αντίστοιχο ποσοστό μεταξύ των εργαζομένων χαμηλού εκπαιδευτικού επιπέδου, διαμορφώνεται στο 42%.

Όσον αφορά τις έμφυλες διακρίσεις μεταξύ των εργαζομένων, το 72% θεωρεί ότι ο εργοδότης αντιμετωπίζει ισότιμα, τόσο τους άνδρες, όσο και τις γυναίκες. Ωστόσο, μόνο το 60% εκτιμά ότι και τα δύο φύλα υποστηρίζονται εξίσου, όταν κάνουν αίτηση για δουλειά ή όταν επιδιώκουν μία προαγωγή.

Άλλωστε, η προτίμηση ανδρών για διευθυντικές θέσεις είναι πολύ υψηλή στην Ελλάδα, σε ποσοστό 80%, ενώ το 77% δηλώνει ότι ο άμεσος προϊστάμενός του είναι άνδρας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments